Računovodja.com : trgovina | pridružite se! | članki | pomoč | forum  Preklopi na starejšo različico
PrijavaUstvarite nov uporabniški račun

Na prvo stran e-seminarja Tiskanje e-seminarja Dodaj vsebino na seznam priljubljenih vsebin Večje črke Manjše črke

Gradivo ni več aktualno

Razširi 

II. Komentarji

II.a Komentar k 91. členu ZDDV-1-vir: Poročevalec ZDDV-1– 1. obravnava

V tem členu je natančneje pojasnjeno, katere podatke mora davčni zavezanec navesti v rekapitulacijskem poročilu v primeru, ko dobavlja blago v drugo državo članico osebam, identificiranim za namene DDV, če je to blago pridobil iz druge države članice, ki ni namembna država članica, z namenom nadaljnje dobave tega blaga v drugo državo članico.

II.b Komentar avtorice

Pravna podlaga za določitev pravil v zvezi z rekapitulacijskim poročilom je vključena v 262.-271. členu Direktive Sveta 2006/112/ES.

V rekapitulacijsko poročilo vpisujemo tudi tristranske posle. Tristranski posli so verižni posli, v katerih sodelujejo tri osebe, identificirane za namene DDV, vsaka v svoji državi članic Evropske unije. Dobavitelj blaga, identificiran za namene DDV v eni izmed držav članic EU, izda račun za dobavo blago znotraj Skupnosti pridobitelju blaga, ki je identificiran za namene DDV v drugi državi članici EU. Blago se v trikotnem poslu odpošlje oziroma odpelje neposredno prejemniku blaga, ki je identificiran v tretji državi članici EU. Kot tristranska dobava se šteje dobava, ki jo opravi drugi v verigi, ki je identificiran za namene DDV v Sloveniji, tretjemu v verigi.