Natisnjeno s strani Racunovodja.com
E-Seminarji >> (Arhiv) DDV Sestavljenka (od 27.06.2007 do 31.12.07) >> X. OBVEZNOSTI DAVČNIH ZAVEZANCEV IN DOLOČENIH OSEB, KI NISO DAVČNI ZAVEZANCI >> X. 6. Rekapitulacijsko poročilo >> 92. člen ZDDV-1 Obdobje poročanja in predložitev rekapitulacijskega poročila >>

III. Pripadajoči členi Pravilnika o izvajanju ZDDV-1 (159. člen)

Kazalo

159. člen- P (Splošno)

(1) Davčni zavezanec, identificiran za namene DDV, mora v obrazcu RP-O izkazati podatke o dobavah blaga znotraj Skupnosti za obdobje poročanja, za katerega se izpolnjuje rekapitulacijsko poročilo, in podatke o popravkih za pretekla obdobja poročanja.

(2) Zastopnik iz šestega odstavka 3. člena tega pravilnika mora v obrazcu RP-O izkazati podatke o dobavah blaga znotraj Skupnosti, ki jih opravi oseba, ki ima sedež v drugi državi članici, vendar se ni identificirala za namene DDV, za obdobje poročanja, za katerega se izpolnjuje rekapitulacijsko poročilo, in podatke o popravkih za pretekla obdobja poročanja.

(3) Obrazec RP-O je v Prilogi XII k temu pravilniku in je njegov sestavni del.

(4) Obrazec RP-O lahko davčni zavezanec predloži pristojnemu davčnemu organu v papirni obliki ali v elektronski obliki preko sistema eDavki.

(5) Struktura identifikacijskih številk za DDV v državah članicah, vključno z njihovimi kodami, je v Prilogi XIII k temu pravilniku in njegov sestavni del.