Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 6.11.2020 11:31:30

S pravim nasvetom so podjetniški začetki lažji

Oglasno sporočilo

Rubrika: Podjetništvoprint Natisni

V zadnjih letih smo z veseljem spremljali podjetniške zgodbe posameznikov in posameznic, ki jim je uspelo v kratkem času postaviti stabilno podjetje. Žal so turbulentni časi, v katerih smo se znašli, prinesli veliko negotovosti, hkrati pa tudi nove izzive in razmislek o tem, kako naprej. Trenutna situacija je namreč lahko velika priložnost za tiste, ki se bodo znali prilagoditi novim razmeram na trgu in tudi tiste, ki bodo zbrali pogum in začeli na svoje.

Najtežji so prav začetki, ko je še veliko neznank, neizkušenost botruje več napakam, dodatna težava pa je tudi pomanjkanje zaupanja, ki ga je treba šele zgraditi. Zaplete se lahko že pri statusu podjetja. Ne gre le za statusno-pravne, davčne, računovodske razlike, podjetnik začetnik pogosto spregleda, da s.p. dobaviteljem lahko predstavlja večje tveganje kot d.o.o. in mu bodo zato postavili težje plačilne pogoje, morda celo predplačila. Zato je dobro, če imate že od začetka ob sebi nekoga, ki vam lahko ponudi ustrezne strokovno podkovane nasvete. Marsikdo ne bi nikoli pomislil, da je to lahko tudi bančni svetovalec.

Najprej informacije in znanje

Na začetku banke podjetnikom težko priskočijo na pomoč s krediti, saj lahko zagonska podjetja finančno podprejo le v omejenem obsegu. Ponudijo pa lahko znanje in informacije, ki so ob prvih poslovnih korakih nepogrešljivi. Pomagajo jih usmerjati skozi začetniške poslovne izzive, opozarjajo na tveganja in predlagajo rešitve. Pomagajo pa tudi z včasih malo bolj kritičnim pogledom, ki je za uspešen posel večkrat tudi nujen, saj se tako podjetje lahko izogne usodnim napakam.

Zato naj vas ne bo strah v banko pristopiti že, ko »šele« razmišljate o vstopu na samostojno podjetniško pot - pogovorite se z bančnim svetovalcem in prevetrite svojo poslovno idejo, da se boste v podjetništvo podali kar se da pripravljeni.

Pravi nasvet v vseh življenjskih ciklih podjetja

Banka vas je s strokovnimi nasveti pripravljena spremljati ob ustanovitvi in zagonu podjetja, skozi obdobja rasti in razvoja, pa tudi pri preoblikovanju ali prodaji. Pomembno pa je, da pridete na banko še pravi čas, v fazi načrtovanja projekta, ko se lahko določeni dejavniki posla še optimizirajo. Z veseljem vam bodo prisluhnili, vas poskusili razumeti in tudi finančno podpreti, če imate dobro vizijo, dober izdelek, za katerim stojite, dodelan poslovni model in trden finančni načrt.

A tudi, če vas ne bodo mogli finančno podpreti, vam bodo razložili, zakaj je temu tako in kaj bi morali v poslovanju spremeniti. Tako boste naslednjič posel znali zasnovati tako, da bo tudi pridobivanje sredstev v banki uspešno. In ravno to je tisto, kar predstavlja temelje za vašo dolgoročno rast in vzpostavlja zaupanje med vami in banko.

Postavite si dobre temelje bančno finančnega poslovanja

Transakcijski račun je nekaj, kar potrebuje vsako podjetje. Če se hkrati odločite dodati paketno ponudbo NLB, si lahko že na začetku sodelovanja z banko znižate stroške.

Podjetniki in zasebniki z manjšim obsegom poslovanja, ki opravljate dejavnost kor fizična oseba, lahko uporabljate isti račun za poslovni in osebni namen. Lahko se odločite za samostojni NLB Osnovni račun ali izberete enega od štirih paketov za fizične osebe.

Pravnim osebam, podjetnikom in zasebnikom je za upravljanje poslovnih financ na voljo NLB Poslovni račun. Izberite ga v okviru paketa NLB Poslovni začetek, ki je na voljo že od 1 EUR/mesec, in si zagotovite osnovne bančne storitve za vsakodnevno poslovanje. Že takoj ob odprtju računa oziroma sklenitvi paketa pa lahko po novem pridobite tudi denarna sredstva, saj vas podprejo z NLB Poslovno kartico Mastercard z limitom porabe v višini 600 EUR. Poslovno kartico lahko za primer izgube ali kraje kartice odslej tudi dodatno zavarujete.

Ne spreglejte tudi možnosti kratkoročnega financiranja do 3.000 EUR že po šestih mesecih vašega poslovanja. Lahko izberete NLB Poslovno kartico Mastercard, s katero kupujete tudi na spletu in na obroke, ali se odločite za limit na NLB Poslovnem računu.

Tu so za vas 24/7

Ker se v banki zavedajo pomena vpetosti podjetnikov v lokalno okolje, so vam na voljo tam in takrat, ko jih potrebujete. V najbližji poslovalnici, lahko pa vas mobilni bančniki po želji obiščejo kar na vaši lokaciji. Ali na daljavo – z uporabo mobilne ali elektronske banke enostavno opravljate bančne posle od kjerkoli in kadarkoli. Za bančna vprašanja so vam bančni svetovalci v NLB Kontaktnem centru na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu. Kadarkoli:

Spodbujanje razvoja podjetništva je eno ključnih poslanstev NLB. Z dolgoletnim sodelovanjem z malimi podjetniki so bančni svetovalci dobili raznovrstne izkušnje, ki jim omogočajo, da razumejo težave podjetnikov ter znajo za njih poiskati ustrezne rešitve. Pogumno stopite na podjetniško pot in bodite ob spremstvu bančnih svetovalcev pripravljeni na vse, kar sledi.

Ključne besede:
nlb
novoustanovljena podjetja
podjetništvo

Zadnji članki iz rubrike:

2.9.2020 16:41:25:
Odlog plačila prispevkov za samozaposlene in kmete do 31. 3. 2022

11.5.2020 15:46:36:
Vračilo mesečnega temeljnega dohodka in oproščenih plačil prispevkov

7.5.2020 11:07:29:
V pripravi je IZJAVA za vrnitev mesečnega temeljnega dohodka

23.3.2020 12:13:21:
Uveljavljanje pravice do denarnega nadomestila za samozaposlene

11.3.2020 10:11:18:
Najnižji prispevki za fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, so presegli 400 EUR

Najnovejši članki:

3.12.2020 15:34:39:
Pomoč v obliki delnega povračila nekritih fiksnih stroškov

3.12.2020 15:24:58:
Poenostavljen način odlaganja davčnih obveznosti v skladu s PKP6

3.12.2020 15:20:33:
Odlog oziroma obročno plačilo davka zaradi epidemije bolezni COVID-19

3.12.2020 15:16:52:
Kaj šesti paket protikorona ukrepov prinaša davčnim zavezancem?

3.12.2020 14:01:53:
Posredovanje podatka zaposlenim o odrejeni karanteni v kolektivu

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT