Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 18.2.2008 8:18:38

Vlada določila besedilo Predloga zakona o arbitraži

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada določila besedilo Predloga zakona o arbitraži Racunovodja.com

Vlada je na seji 14. februarja določila besedilo Predloga zakona o arbitraži, ki ga bo posredovala Državnemu zboru RS v obravnavo po rednem postopku.

Predlog zakona o arbitraži, ki ureja vsakršno vrsto arbitraže s sedežem na ozemlju Republike Slovenije, precizira in dopolnjuje dosedanje rešitve v korist večje pravne varnosti strank v arbitražnem postopku in hitrejše izvedbe postopka. Določbe predloga novega Zakona o arbitraži bo mogoče uporabiti ne glede na vsebino in stranke spora - torej tudi za spore v negospodarskih razmerjih in za notranje spore med domačimi strankami, brez mednarodnega elementa. Arbitražna odločba ima med strankami učinek pravnomočne sodbe.

V veljavni zakonodaji je področje arbitraže urejeno v 31. poglavju Zakona o pravdnem postopku, način priznavanja in izvršitve tujih arbitražnih odločb pa ureja četrto poglavje Zakona o mednarodnem zasebnem pravu in postopku. Kljub navedenemu obstajajo številna vprašanja, ki jih zakona ne urejata oziroma nanje ne dajeta jasnih odgovorov. Z namenom enotno urediti to področje ter s tem povečati pravno varnost in razširiti uporabo arbitražnega postopka je bil pripravljen samostojen Zakon o arbitraži. Predlog zakona je nastal na podlagi vzorčnega zakona o mednarodni trgovinski arbitraži, ki ga je sprejela Komisija Združenih narodov za mednarodno gospodarsko pravo (UNCITRAL) in, ki ga je slovenska strokovna javnost že večkrat enotno ocenila kot najprimernejšo podlago za reformo slovenskega arbitražnega prava.

Arbitraža je eden od načinov izvensodnega reševanja sporov, ki se odvija brez sodelovanja državnih pravosodnih organov. Po svoji naravi je arbitraža v primerjavi z mediacijo, konciliacijo ali pomirjanjem bistveno bolj podobna sodnemu odločanju. Dokončne rešitve spora namreč ne sprejmeta stranki sami, temveč o sporu avtoritativno in neodvisno od strank odloči tretja oseba, katere odločitev stranki zavezuje. Arbitraža je aktualna tudi kot sredstvo razbremenitve državnih sodišč, saj strankam zagotavlja učinkovit alternativen način reševanja sporov. Poleg gospodarskih sporov se v modernih pravnih sistemih uporaba arbitraže izrazito širi tudi na področje delovnega prava in potrošniškega prava, ki sicer po svojih značilnosti odstopata od tipičnega civilnopravnega razmerja enakovrednih strank, ki prosto razpolagajo s svojimi pravicami.

Potek arbitražnega postopka je podrobneje določa peto poglavje predloga zakona. Arbitražni postopek se začne z dnem, ko stranka prejme zahtevo, naj se spor predloži arbitraži. V primerih institucionalnih arbitraž je takšna vloga lahko tožba, pri ad hoc arbitražah pa je potrebno predhodno obvestilo nasprotni stranki o imenovanju arbitra in poziv k imenovanju svojega arbitra. Tožba se lahko vloži šele po konstituiranju arbitražnega senata. Oblika, v kateri poteka arbitražni postopek, ni predpisana, zato je lahko opravljen v celoti v pisni ali ustni obliki. Postopek se konča z izdajo arbitražne odločbe, ki je po pravnem učinku izenačena s pravnomočno sodbo. Tožba za razveljavitev arbitražne odločbe je edino pravno sredstvo, ki ga imajo stranke zoper arbitražno odločbo. Obseg izpodbijanja je omejen na razloge, ki se nanašajo na veljavnost arbitražnega dogovora, njegovo vsebino, konstituiranje arbitražnega senata, nekatere najtežje kršitve postopka in kršitev javnega reda, ne pa na zmotno ali nepopolno ugotovitev dejanskega stanja in zmotno uporabo materialnega prava. V primerjavi z dosedanjo ureditvijo po Zakonu o pravdnem postopku so izpodbojni razlogi nekoliko zoženi.

vir: uvi

Ključne besede:
arbitraža
zakon o arbitraži
arbiter

Zadnji članki iz rubrike:

28.5.2020 13:57:38:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

2.6.2020 14:43:28:
Krizni dodatek za zaposlene invalide, ki delajo v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih

2.6.2020 13:31:53:
Interventni ukrepi na področju štipendiranja in invalidskega varstva

1.6.2020 16:15:56:
Ali je z DFS obdavčena provizija, ki jo prejme trgovec za trženje zavarovalnega produkta zavarovalnice “podaljšana garancija”?

1.6.2020 15:31:43:
Čakanje na delo po 1. juniju 2020

1.6.2020 15:03:09:
Preklic dela na domu

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT