Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 29.2.2008 8:20:18

Predlog Zakona o mediaciji v civilnih in gospodarskih zadevah

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Predlog Zakona o mediaciji v civilnih in gospodarskih zadevah Racunovodja.com

Vlada je na seji 21. februarja 2008 sprejela Predlog Zakona o mediaciji v civilnih in gospodarskih zadevah, ki ga bo posredovala Državnemu zboru RS v obravnavo po rednem zakonodajnem postopku. Namen predlaganega zakona je spodbuditi uporabo postopkov mirnega reševanja sporov v civilnih in gospodarskih pravnih razmerjih z zagotavljanjem uravnoteženega odnosa med mediacijo in sodnimi postopki ter odpravljanjem ovir, ki bi lahko odvračale stranke od sodelovanja pri mediaciji.

Mediacija v najširšem pomenu besede je osrednja oblika alternativnega oziroma zunajsodnega reševanja sporov. Gre za postopek, v katerem nevtralna tretja oseba, mediator, strankam pomaga doseči sporazum, ki razrešuje njihov spor in na novo ureja medsebojna razmerja. Od sodnega in arbitražnega odločanja se mediacija temeljno razlikuje v tem, da tretja oseba – mediator – o rešitvi spora ne odloči avtoritativno, temveč strankam le pomaga, da same dosežejo sporazumno rešitev spora, nima pa pristojnosti za sprejem zavezujoče odločitve. Zaradi svoje narave lahko mediacija vodi k rešitvam, ki so v primerjavi z rešitvami, ki jih lahko zagotovijo sodni postopki, hitrejše, cenejše, pa tudi bolj prilagojene interesom strank, hkrati pa mediacija lahko pripomore k zmanjševanju sodnih zaostankov. Stranke lahko v večji meri sodelujejo v postopku, v primerjavi s sodno odločbo pa dogovor iz mediacije lahko zajame precej širši spekter odnosov med strankami, zato je tudi bolj verjetno, da bo rešitev spora trajna in da med strankami ne bo prihajalo do novih konfliktov.

Alternativno reševanje sporov v slovenskem pravnem redu zaenkrat na sistemski ravni še ni urejeno. Ne glede na navedeno se postopki mediacije na nekaterih sodiščih v Sloveniji že izvajajo in sicer na področjih klasičnih civilnih, družinskih in gospodarskih sporov. V primeru uspešne mediacije stranke pred sodiščem sklenejo dogovor o rešitvi spora v obliki sodne poravnave, ki je pravnomočen izvršilni naslov, tako kot sodba v rednem postopku. Postopek mediacije vodijo mediatorji - okrožni in višji sodniki, odvetniki oziroma drugi pravni strokovnjaki, ki so uspešno opravili specializirana izobraževanja s področja alternativnega reševanja sporov in so uvrščeni na listo mediatorjev.

Predlagani zakon ne uvaja mediacije kot nove oblike reševanja sporov, temveč prinaša nekatere rešitve, zaradi katerih bo mediacija bolj privlačna za stranke. Predlog zakona opredeljuje pojem mediacije in mediatorja ter opredeli začetek in konec mediacije ter obravnava način imenovanja mediatorja v mediaciji, glede poteka postopka pa vsebuje le najnujnejša določila, npr. način vodenja postopka in nepristranskost mediatorja. Pri pravnem urejanju mediacije je bilo upoštevano eno njenih bistvenih lastnosti in sicer, da gre za alternativo sodnemu odločanju, za neformalno metodo zunajsodnega reševanja sporov, ne pa le za novo obliko formalnega postopka. Za mediacijo tako ne veljajo stroga postopkovna pravila, razen nekaj osnovnih načel, kot so zaupnost, prostovoljnost, nepristranskost ipd. Zaradi tega mediacije ni primerno pravno urejati na enak način kot se urejajo sodni postopki, torej s strogim definiranjem faz postopka in formalnih procesnih dejanj strank oziroma mediatorja.

Z zakonom se ureja nekatera temeljna vprašanja, ki jih obravnava Direktiva Evropskega parlamenta in Sveta o nekaterih vidikih mediacije v civilnih in gospodarskih zadevah in v slovenskem pravnem redu zaenkrat niso ustrezno urejena. Predlog zakona vsebinsko temelji na prevzemu pravil Vzorčnega zakona o mednarodni trgovinski konciliaciji UNCITRAL-a (Komisije Združenih narodov za mednarodno trgovinsko pravo) iz leta 2002. Istega leta je Generalna skupščina Združenih narodov državam priporočila, da preučijo možnost uzakonitve Vzorčnega zakona zaradi zagotovitve enotnosti pravne ureditve reševanja sporov, upoštevajoč posebne potrebe mednarodne trgovinske konciliacije. Zakon velja za vse vrste mediacije v civilnih in gospodarskih zadevah – torej ne zgolj tiste v čezmejnih razmerjih znotraj EU oziroma v mednarodnih gospodarskih sporih.

Predlog zakona skuša zajeti čim širši obseg postopkov alternativnega reševanja sporov. Predlog zakona ureja mediacijo v sporih na področju klasičnih civilnopravnih razmerij, gospodarskih, delovnih in drugih premoženjskopravnih razmerij, glede katerih se stranke lahko poravnajo. Smiselno se pravila zakona uporabljajo tudi za mediacijo v drugih sporih, kolikor to ustreza naravi pravnega razmerja, iz katerega izvira spor, in če tega poseben zakon ne izključuje. Mediacijo v družinskih razmerjih pa bo predvidoma uredil Družinski zakonik, zato obravnavani zakon za tako mediacijo ne velja. Predlog zakona ureja komuniciranje mediatorja s strankami, vprašanje razkritja podatkov strankam, zaupnost podatkov in dopustnost dokazov v drugem postopku. V predlogu zakona je opredeljena vloga mediatorja v zvezi z oblikovanjem sporazuma iz mediacije in možnost zapisa tega sporazuma v obliki neposredno izvršljivega notarskega zapisa, poravnave pred sodiščem ali arbitražne odločbe na podlagi poravnave. V zvezi z vprašanjem razmerja med mediacijo in arbitražo ter sodnimi postopki predlog zakona vzpostavlja sistem, po katerem stranka ne izgubi možnosti začetka arbitražnega ali sodnega postopka, če so med mediacijo potekli zastaralni ali prekluzivni roki. Predlog zakona pa ureja tudi vprašanje stroškov postopka.

Vir: uvi

Ključne besede:
mediacija

Zadnji članki iz rubrike:

28.5.2020 13:57:38:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

2.6.2020 14:43:28:
Krizni dodatek za zaposlene invalide, ki delajo v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih

2.6.2020 13:31:53:
Interventni ukrepi na področju štipendiranja in invalidskega varstva

1.6.2020 16:15:56:
Ali je z DFS obdavčena provizija, ki jo prejme trgovec za trženje zavarovalnega produkta zavarovalnice “podaljšana garancija”?

1.6.2020 15:31:43:
Čakanje na delo po 1. juniju 2020

1.6.2020 15:03:09:
Preklic dela na domu

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT