Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 10.6.2008 12:37:40

Predlog Zakona o cestnini za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Predlog Zakona o cestnini za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg Racunovodja.com

Vlada je na seji 5. junija 2008 določila besedilo predloga Zakona o cestnini za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg ter ga poslala Državnemu zboru RS v sprejem po nujnem postopku.

Zakon o cestnini za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, bo predstavljal celovito pravno podlago za pobiranje cestnine - ne samo na avtocestah, ampak tudi na ostalem državnem cestnem omrežju. Priprava, uskladitev in sprejem tega zakona je eden izmed ključnih korakov na področju uvajanja elektronskega cestninjenja, saj bo zakon služil kot podlaga za uvedbo nekaterih popolnoma novih organizacijskih, funkcijskih in tehničnih metod, ki so potrebne za uvedbo elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku, vključno z opredelitvijo nadzornih pristojnosti v procesu izvedbe tega in ostalih predpisov s področja cestninjenja.

Razloga za novo ureditev sta dva. Prvi je ta, da je bila leta 2006 sprejeta Direktiva 2006/38/ES o spremembi Direktive 1999/62/ES o cestnih pristojbinah za uporabo določene infrastrukture za težka tovorna vozila. Gre za spremembo, ki uvaja številne novosti:
- cestnine se obvezno uporabljajo na vseevropskem cestnem omrežju
- nediskriminatornost uporabe za mednarodni promet je v direktivi izredno poudarjena in podrobno urejena
- direktiva dopušča nekatera znižanja ali oprostitve cestnin za vozila, ki so oproščena obveznosti vgradnje in uporabe tahografov
- nova direktiva zelo omejevalno dopušča možne popuste pri cestninah in jih omejuje na 13%
- direktiva zelo podrobno ureja načelo povrnitve infrastrukturnih stroškov, torej stroškov gradnje in vzdrževanje cestninskih cest; te stroške podrobno ureja in določa tudi temeljna načela metodologije za njihov izračun
- na novo in mnogo bolj podrobno kot doslej ureja možnost prilagoditve cestnine glede na čas vožnje ali emisijski razred EURO vozila
- nova direktiva omogoča tudi pribitke, jih podrobno ureja in vztraja na njihovi nediskriminatornosti
- podrobno določa način izračuna ponderiranih povprečnih cestnin za posamezne cestninske razrede in dele cestninskih cest
- določa različne obveznosti držav članic, da obveščajo Komisijo, ki lahko uvedbi neke rešitve nasprotuje, če meni, da ni v skladu z direktivo.

Drugi razlog je povezan z zahtevo direktive, ki terja uvedbo cestninjenja v prostem prometnem toku, to je takega cestninjenja, v katerem cestninske postaje vsaj v določenem delu (za določena vozila) nimajo več zapor prometa, tako da promet poteka z nezmanjšano hitrostjo ali le z manjšo prilagoditvijo hitrosti. To pa zahteva podrobno zakonsko ureditev obveznosti voznikov, nadzora nad cestninjenjem vključno z uvedbo posebnih pooblaščenih oseb – cestninskih nadzornikov (isti organ kot pri sistemu vinjetnega cestninjenja), ureditev pooblastil teh nadzornikov, zlasti pa možnost prisilne izterjave cestnine.

Vse te spremembe so tako obsežne, da terjajo povsem novo zakonsko ureditev, zato je predlagan nov Zakon o cestnini za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg. Poleg tega so določila v zvezi z načrtovanim cestninjenjem določena v vladnem Akcijskem načrtu uvedbe elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku s pogoji za interoperabilnost v Evropski uniji, ki je bil na Vladi RS sprejet 19. julija2007.

Sprejem Zakon o cestnini za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, je nujen tudi z gospodarskega vidika. S strani težkega tovornega prometa se namreč pobere velik delež cestnine, zato je potrebno aktivno nadaljevati z načrtovanimi aktivnostmi oziroma izvajanjem Akcijskega načrta uvedbe elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku s pogoji za interoperabilnost v Evropski uniji. Le-ta določa, da se v I. fazi uvede zaprt elektronski cestninski sistem v prostem prometnem toku na cestninskih cestah za tovorna vozila največje dovoljene mase nad 3,5 ton s satelitsko tehnologijo. Rok izvedbe za I. fazo je 31. julij 2009.

Kakršen koli zamik načrtovane uvedbe cestninjenja v prostem prometnem toku za težka tovorna vozila bi povzročil velik izpad pričakovanih finančnih prilivov. Iz razloga, da se preprečijo težko popravljive posledice za delovanje države, vlada predlaga Državnemu zboru RS, da se predlog Zakona o cestnini za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, sprejme po nujnem postopku.

Vir: UVI

Ključne besede:
cestnina
vozila
težka tovorna vozila

Zadnji članki iz rubrike:

28.5.2020 13:57:38:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

2.6.2020 14:43:28:
Krizni dodatek za zaposlene invalide, ki delajo v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih

2.6.2020 13:31:53:
Interventni ukrepi na področju štipendiranja in invalidskega varstva

1.6.2020 16:15:56:
Ali je z DFS obdavčena provizija, ki jo prejme trgovec za trženje zavarovalnega produkta zavarovalnice “podaljšana garancija”?

1.6.2020 15:31:43:
Čakanje na delo po 1. juniju 2020

1.6.2020 15:03:09:
Preklic dela na domu

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT