Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 20.6.2008 12:03:00

Javni razpis za vzpodbujanje implementacije znaka za okolje EU za turistične namestitve – EU marjetice

Rubrika: Razpisiprint Natisni

Javni razpis za vzpodbujanje implementacije znaka za okolje EU za turistične namestitve – EU marjetice Racunovodja.com

Predmet razpisa:
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje stroškov implementacije Znaka za okolje EU za turistične namestitve in stroškov, povezanih s promocijo konkurenčne prednosti podjetja, ki jo je pridobilo z Znakom za okolje EU za turistične namestitve.

Cilj javnega razpisa je vzpodbujanje implementacije Znaka za okolje EU za turistične namestitve.

Namen javnega razpisa je vzpodbuditi turistična podjetja k uvajanju ekološkega managementa in ekoloških standardov; vzpodbuditi osebno naklonjenost managementske strukture v turističnih podjetjih do ekološke problematike ter njihovega razmišljanja o ekološki naravnanosti kot poslovni priložnosti; vzpodbuditi okolju prijazno gradnjo in poslovanje v novih turističnih namestitvenih objektih, oziroma okolju prijazno prenovo v objektih, ki jih obnavljajo; trženje konkurenčne prednosti, ki jo podjetje pridobi s tem znakom ter informiranje javnosti o pozitivnih učinkih trajnostnega razvoja in ekološkega managementa.

Upravičeni stroški:
a) svetovalne storitve za uvajanje ekološkega managementa, ki so izvedene s strani zunanjih svetovalcev in so občasnega značaja, ter niso povezane z običajnimi tekočimi aktivnostmi prijavitelja,
b) usposabljanje lastnih kadrov (stroški izvajalcev izobraževanja, potni stroški, materialni stroški in stroški storitev povezanih z izvedbo usposabljanja), za izvajanje ekološkega managementa,
c) izvajanje promocije proizvodov in storitev turističnega podjetja, ki je pridobilo Znak za okolje EU za turistične namestitve,
d) stroški izdelave promocijskega materiala, na katerem je jasno razviden tudi Znak za okolje EU za turistične namestitve.

Pogoji in način prijave:
Na razpis za ta namen se lahko prijavijo samostojni podjetniki posamezniki in gospodarske družbe, registrirane po Zakonu o gospodarskih družbah.

Prijavitelji morajo izpolnjevati sledeče splošne pogoje:
– na dan prijave opravljajo dejavnost v Republiki Sloveniji,
– na dan prijave niso v stečajnem postopku, postopku prisilne poravnave ali v likvidaciji,
– so kapitalsko ustrezni v skladu s tretjim odstavkom 11. člena Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju (Uradni list RS, št. 126/07),
– niso od leta 2000 pridobila in niso v postopku pridobivanja državnih pomoči za reševanje in prestrukturiranje podjetij v težavah,
– imajo poravnane vse svoje obveznosti do države,
– ni za isti namen, ki vsebuje elemente državnih pomoči, že sofinanciran iz drugih javnih virov, oziroma skupna višina prejetih sredstev iz tega naslova ne presega najvišje dovoljene višine sofinanciranja, ki jo določajo pravila s področja državnih pomoči.

Način prijave:
Popolna vloga, v skladu z razpisno dokumentacijo, mora biti dostavljena na naslov: Ministrstvo za gospodarstvo, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana (po pošti ali oddaja v vložišče Ministrstva za gospodarstvo, Kotnikova 5, Ljubljana) v zaprti ovojnici pod oznako »Ne odpiraj – vloga na razpis Vzpodbujanje implementacije znaka za okolje EU za turistične namestitve« na prednji strani ter polnim naslovom pošiljatelja, in sicer najmanj dva delovna dneva pred predvidenim odpiranjem.

Datumi odpiranja vlog:
Razpis bo odprt do porabe sredstev. Prvo odpiranje prispelih vlog bo 15. 9. 2008. Naslednje odpiranje bo 15. 11. 2008. Vsa naslednja odpiranja bodo vsake tri mesece, datumi odpiranj bodo objavljeni na spletni strani ministrstva: www.mg.gov.si.

Kontaktni naslov:
Ministrstvo za gospodarstvo, Kontaktna oseba: Suzana Turk, E-mail: suzana.turk@gov.si.

Razpisna dokumentacija:
Razpisna dokumentacija (navodila in obrazci) je na voljo na spletnih straneh: www.mg-rs.si ali v recepciji na sedežu Ministrstva za gospodarstvo, Kotnikova 5, 1000 Ljubljana. Razpisna dokumentacija se lahko posreduje tudi po elektronski pošti, na osnovi zahteve prijavitelja, poslane po elektronski pošti na naslov: suzana.turk@gov.si.

Ključne besede:
javni razpis
turizem
ekologija
ekološki management
turistično podjetje
znak za okolje EU

Zadnji članki iz rubrike:

15.9.2020 15:28:43:
Mikroposojila za MSP (MSP mikro)

18.8.2020 17:17:05:
Slovenski podjetniški sklad razpisuje spodbude za digitalno transformacijo MSP

15.5.2020 17:06:34:
Razširjena ciljna skupina brezposelnih za subvencionirano zaposlitev Zaposli.me

3.4.2020 14:57:05:
Nova javna povabila delodajalcem za subvencionirano zaposlitev brezposelnih

17.2.2020 13:51:55:
Spodbude za trajno zaposlovanje mladih v vzhodni regiji

Najnovejši članki:

29.9.2020 19:22:39:
Dopolnjena spletna aplikacija UJPnet zaradi ukinitve standarda e-SLOG verzija 1.6 in 1.6.1 ter uvedbe izmenjave e-naročilnic, e-potrditev naročilnic in e-dobavnic v standardu e-SLOG 2.0

29.9.2020 19:19:08:
Popis cigaret na dan 30. septembra 2020

29.9.2020 13:51:01:
Maloprodajne cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji

29.9.2020 12:08:30:
Koeficienti rasti cen v Republiki Sloveniji, avgust 2020

29.9.2020 13:11:08:
Doplačilna znamka ob Tednu požarne varnosti

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT