Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 15.9.2008 9:41:44

Ministrstvo za okolje danes občinam poslalo navodila za povračilo stroškov odlaganja v neurjih poškodovanih odpadnih azbestcementnih kritin

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Ministrstvo za okolje danes občinam poslalo navodila za povračilo stroškov odlaganja v neurjih poškodovanih odpadnih azbestcementnih kritin Racunovodja.com

Ljubljana, 12. september 2008 – Ministrstvo za okolje in prostor je danes županom občin, ki jih je prizadelo letošnje julijsko in avgustovsko neurje, poslalo navodila ter obrazce za povračilo stroškov odlaganja v neurjih poškodovanih azbestcementnih kritin. Navodila in obrazci so objavljeni tudi na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor.

Vlada RS je s sklepi potrdila Predlog nujnih interventnih ukrepov za odpravo posledic neposredne materialne škode na stvareh zaradi zadnjih neurij s točo. Za izvedbo Načrta odlaganja azbestno cementne kritine, poškodovane v teh neurjih, ki je del predlaganih ukrepov je Ministrstvu za okolje in prostor v okviru proračunske rezerve tudi zagotovila omejena sredstva.

Skladno z že poslanimi navodili ministrstva julija in avgusta letos, ki so bila oblikovana glede na sklepe o ocenjevanju škode na stvareh zaradi neurja z močnim vetrom in točo Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje, in naslovljena na vse oškodovane občine, tokrat sledijo navodila za izpolnitev zahtevka za povračilo stroškov odlaganja odpadnih azbestcementnih kritin.

Zahtevku za povračilo stroškov odlaganja odpadnih azbestcemenih kritin, poškodovanih v neurjih, ki ga občina naslovi na Ministrstvo za okolje in prostor (s sklicem na št. zadeve 35425-5/2008) morajo biti priloženi najmanj naslednji izpolnjeni, podpisani in žigosani dokumenti:

  • zahtevek z navedbo vseh relevantnih podatkov o občini,
  • obrazec 1 (evidenca oddane poškodovane azbestcementne kritine, skladne s podatki, posredovanimi v program AJDA - podpiše predsednik občinske komisije za oceno škode in predstavnik občine),
  • obrazec 2 (izjava oškodovanca, da za odložitev odpadne azbestcementne kritine ni prejel humanitarne pomoči - Karitas, Rdeči križ, ipd. - ali povračila katerekoli zavarovalnice),
  • račun upravljavca odlagališča, iz katerega je razvidna količina odložene azbestcementne kritine in stroški odlaganja teh odpadkov (na kg, tono); računu morajo biti priloženi evidenčni listi (skladno s predpisi s področja ravnanja z odpadki- jasno razvidne oznake odpadka, imetnik, datum oddaje, prevzemnik in datum prevzema odpadkov).
Vsi dokumenti morajo biti predloženi v originalu ali overjeni kopiji.

Ministrstvo za okolje in prostor bo v primeru, da bo s strani občine predložen zahtevek s priloženimi zahtevanimi obrazci izpolnjeval vse pogoje iz navodil, povrnilo stroške odlaganja odpadne azbestcementne kritine največ v višini, določeni z Uredbo o prevzemanju odpadnih azbestcementnih gradbenih izdelkov na odlagališčih komunalnih odpadkov in o določitvi najvišje cene njihovega odlaganja (to je 67 evrov na tono prevzetih odpadnih azbestcementnih kritin, pri čemer je DDV že vključen).

Služba za odnose z javnostmi
Ministrstvo za okolje in prostor

Ključne besede:
povračilo strokov
neurje
kritine
azbestne kritine
materialna škoda

Zadnji članki iz rubrike:

11.6.2020 9:30:25:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

3.7.2020 14:45:41:
Koledar poročanja - julij 2020

2.7.2020 19:13:15:
Predvidena odložitev rokov za poročanje o čezmejnih aranžmajih

2.7.2020 19:10:43:
Predlog Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 - 30. 6. 2020

2.7.2020 15:21:02:
Najpogostejša vprašanja in odgovori glede odloka o začasni splošni omejitvi zbiranja

1.7.2020 15:17:31:
Ali se plačilo računa z bonom šteje za plačilo z gotovino in ga je treba davčno potrditi preko davčne blagajne?

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT