Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 3.2.2009 15:29:29

Navodilo o spremembi Navodila o predložitvi letnih poročil nepridobitnih organizacij – pravnih oseb zasebnega prava

Uradni list RS, št. 8/2009 z dne 30.01.2009

Rubrika: Zaključni račun, letno poročilo, davčni obračunprint Natisni

Navodilo o spremembi Navodila o predložitvi letnih poročil nepridobitnih organizacij – pravnih oseb zasebnega prava

1.

V Navodilu o predložitvi letnih poročil nepridobitnih organizacij – pravnih oseb zasebnega prava (Uradni list RS, št. 7/08) se 6. točka spremeni tako, da se glasi:

»6.

(1) Nepridobitne organizacije podatke iz letnega poročila na poenotenih obrazcih predložijo izključno prek spletnega portala AJPES:
– z neposrednim vnosom podatkov
ali
– z uvozom XML datoteke, ki jo pripravijo iz Excelove preglednice oziroma jo izdelajo sami v skladu z vzorcem XML datoteke in kontrolne sheme XSD, objavljene na spletnem portalu AJPES.

(2) Nepridobitne organizacije, ki uveljavljajo poenostavitev pri predložitvi letnega poročila v skladu z drugim odstavkom 4. točke tega navodila, predložijo pojasnila k izkazom in poslovno poročilo izključno v elektronski obliki skupaj s poenotenimi obrazci. Pojasnila k izkazom in poslovno poročilo lahko:
– pripravijo v XML datoteki
ali
– v spletno aplikacijo vnesejo besedilo oziroma ga priložijo v obliki PDF datoteke.

(3) Nepridobitne organizacije, ki ne uveljavljajo poenostavitve pri predložitvi letnega poročila, morajo podatke iz letnega poročila na poenotenih obrazcih za državno statistiko predložiti na način, opisan v prvem odstavku te točke, letno poročilo za zagotovitev javnosti pa v PDF datoteki, ki jo uvozijo prek spletnega portala AJPES.

(4) Nepridobitne organizacije, ki ne razpolagajo z ustrezno računalniško opremo, imajo možnost vnosa ali uvoza podatkov letnih poročil na sedežu pristojne izpostave AJPES.

(5) Podatke iz prvega, drugega in tretjega odstavka te točke morajo nepridobitne organizacije potrditi:
– s kvalificiranim digitalnim potrdilom, pri čemer morajo AJPES predhodno predložiti izpolnjeno in podpisano obvestilo o uporabi kvalificiranih digitalnih potrdil za podpisovanje letnih poročil kot določa PRILOGA 5, ki je sestavni del tega navodila
ali
– z obvestilom za AJPES, izpisanim iz spletne aplikacije, ki ga podpiše vodja nepridobitne organizacije. Obvestilo za AJPES predložijo pristojni izpostavi AJPES osebno ali po pošti s povratnico.

(6) Spletna aplikacija, Excelova preglednica, struktura XML datoteke in kontrolna shema XSD za nepridobitne organizacije so dosegljive na spletnem portalu AJPES: http://www.ajpes.si/ po izbiri naslova »Predložitev podatkov«, »Letna poročila« in rubrike »Program za vnos«.

(7) Nepridobitne organizacije, ki podatke iz prvega in drugega odstavka te točke vnašajo v Excelovo preglednico, morajo za uporabo vseh funkcionalnosti preglednice izbrati raven varnosti »srednja«, ki omogoča uporabo makro ukazov. Po končanem vnosu podatkov izberejo gumb »Shrani v XML datoteko« in izdelano XML datoteko predložijo z uvozom prek spletnega portala AJPES.

(8) Nepridobitne organizacije predložijo podatke prek spletnega portala AJPES tako, da v okno »Moja stran« vnesejo uporabniško ime in geslo. Če uporabniškega imena in gesla še nimajo, ju pridobijo na način, opisan v navodilih, ki so na voljo po izbiri aktivne povezave »Nov uporabnik« na »Moji strani«. Po prijavi na spletni portal AJPES izberejo zavihek »LP«, vrsto poslovnega subjekta in začnejo z vnosom podatkov.

(9) Podrobnejša navodila v zvezi s predlaganjem letnih poročil v elektronski obliki in v zvezi z elektronskim podpisovanjem so objavljena na spletnem portalu AJPES.«

2.

To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Ključne besede:
letno poročilo
nepridobitna organizacija

Zadnji članki iz rubrike:

3.9.2019 12:38:54:
Davčne olajšave za zaposlovanje invalidov

6.5.2019 22:38:04:
Ste od Ajpesa prejeli dva računa za javno objavo LP?

22.3.2019 11:11:52:
Možnost oddaje davčnih obračunov do 8. 4. 2019

21.3.2019 12:19:35:
Nadomestila za predložitev letnih in drugih poročil

12.3.2019 13:57:42:
Ne pozabite na oddajo obračuna DohDej

Najnovejši članki:

15.10.2019 15:43:34:
Vlada se je seznanila z Informacijo o poteku priprav Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti

15.10.2019 15:40:17:
Zaostritev ukrepov Banke Slovenije na področju kreditiranja prebivalstva

15.10.2019 15:29:48:
Zaposlitveni oglas: Računovodja m/ž, Ljubljana

10.10.2019 16:05:12:
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1K)

10.10.2019 15:20:55:
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost ZDDV-1

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT