Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 6.4.2009 12:36:58

Analiza finančnih učinkov prehoda na nov plačni sistem javnega sektorja

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Analiza finančnih učinkov prehoda na nov plačni sistem javnega sektorja Racunovodja.com

Vlada se je na seji 2. aprila 2009 seznanila z aktualizirano oceno finančnih posledic uvedbe novega plačnega sistema v javnem sektorju.

Plačni sistem javnega sektorja je bil uveden septembra 2008, po zaključku usklajevanj in pogajanj z reprezentativnimi sindikati javnega sektorja. Seveda z uvedbo plačnega sistema projekt ni zaključen, zato je potrebno pripraviti vso potrebno infrastrukturo za nadaljevanje usklajevanj in pogajanj. Ena od podlag zato je tudi pričujoča analiza kot del evalvacije novega plačnega sistema.

Aktualizirana ocena finančnih učinkov uvedbe novega plačnega sistema na podlagi treh presečnih stanj (poročanje uporabnikov proračuna za julij, avgust in oktober 2008), je narejena na podlagi sklepa Vlade RS (št. 01002-11/2008/5, z dne 16.12.2008). Ocena daje naslednje rezultate: dejanski obseg sredstev za odpravo nesorazmerij za mesec avgust znaša 28,4 mio € (bruto/bruto), za mesec oktober pa 31,1 mio € (bruto/bruto). Povprečje za obdobje avgust-december 2008 znaša 29,9 mio € (bruto/bruto), skupna sredstva za odpravo plačnih nesorazmerij v obdobju avgust-december 2008 pa so tako ocenjena na 149,4 mio € (bruto/bruto).

Analiza sistemizacij delovnih mest je pokazala, da so uporabniki proračuna ob prehodu na nov plačni sistem izvajali tudi t.i. reorganizacije (višanje zahtevnosti delovnih mest, predvsem v tarifni skupini VII/1 in VII/2), kar ni bilo predvideno s prehodom na nov plačni sistem; omenjeno dejstvo je vplivalo tudi na višje finančne učinke prehoda na nov plačni sistem. Na podlagi podatkov o spremembi v strukturi delovnih mest med V., VI., VII/1., in VII/2. tarifnim razredom (prikazani so v poglavju 1) znaša finančni učinek višanja delovnih mest (t.i. reorganizacij) 53,0 mio € (bruto/bruto) (delovna mesta V. in VI. tarifnega razreda postanejo delovna mesta VII/1 in VII/2. tarifnega razreda), kar pomeni, da bi ob predpostavki razporejanja javnih uslužbencev v novem plačnem sistemu na delovna mesta enake zahtevnosti, na katera so bili razporejeni pred prehodom v nov plačni sistem, sredstva za odpravo nesorazmerij znašala 96,4 mio € (bruto/bruto).

Vlada Republike Slovenije je sprejela naslednje sklepe:

  • Vlada Republike Slovenije nalaga ministrstvom, da do konca aprila 2009, v skladu z metodologijo Ministrstva za javno upravo, izvedejo obvezne nadzore prehoda na nov plačni sistem pri uporabnikih proračuna.

  • Vlada Republike Slovenije nalaga ministrstvom, da do konca maja 2009 Vladi RS poročajo o ugotovitvah izvedenih nadzorov pri uporabnikih proračuna ter o predlaganih ukrepih za odpravo ugotovljenih nepravilnosti. Vlada RS nalaga ministrstvom, da v okviru nadzorov posebej preverijo:
    • ali so bila posredovana navodila pristojnih ministrstev uporabnikom proračuna z njihovega delovnega področja za prehod na nov plačni sistem, skladna z veljavnimi predpisi in kolektivnimi pogodbami,
    • ali so bile spremembe aktov o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest, potrebne za prehod na nov plačni sistem, sprejete po predpisanem postopku, upoštevaje zlasti 7. člen ZSPJS, ki določa obvezne sestavine sistemizacije delovnih mest, ter 50.a do 50.d člen ZSPJS, ki urejajo namenska sredstva za odpravo nesorazmerij v plačah, zaradi česar prehod na nov plačni sistem ni dovoljeval reorganizacij oziroma višanja strukture zahtevnosti delovnih mest,
    • ali so spremembe aktov o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest, potrebne za prehod na nov plačni sistem, skladne z veljavnimi predpisi in kolektivnimi pogodbami s področja sistemizacije delovnih mest in plačnega sistema ter s področja organizacije in sistema posameznih dejavnosti,
    • ali so bili javni uslužbenci razporejeni oziroma premeščeni na delovna mesta, za katera izpolnjujejo predpisane pogoje glede izobrazbe, delovnih izkušenj ter druge pogoje, določene v sistemizaciji delovnih mest.

V primeru ugotovljenih nepravilnosti na podlagi navedenih alinej mora pristojni minister v skladu s predpisi s področja delovnih razmerij, sistema plač v javnem sektorju ter s področja organizacije in sistema posamezne dejavnosti sprejeti ukrepe za njihovo odpravo, pri čemer zlasti upošteva 3. a člen ZSPJS. Uporabniku proračuna mora pristojni minister določiti tudi rok za odpravo nepravilnosti ter rok za poročanje.

Pristojna ministrstva morajo vsaka za svojo dejavnost Vladi RS predložiti oceno finančnih učinkov predlaganih in izvedenih ukrepov.

Povezana na dokument (analizo)je dostopna na spletni strani MJU.

Vir: UVI

Ključne besede:
plačni sistem
nov plačni sistem
javni sektor
plačni sistem javnega sektorja

Zadnji članki iz rubrike:

6.8.2020 15:34:15:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

14.8.2020 15:22:09:
Zaposlitveni oglas: Poslovodni računovodja (m/ž), Zemanta, Ljubljana

14.8.2020 14:59:14:
Poročilo o rasti cen življenjskih potrebščin na območju Slovenije za julij 2020

13.8.2020 13:07:11:
Naslednje izplačilo za začasno čakanje na delo konec avgusta

11.8.2020 15:17:19:
Objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku

11.8.2020 13:47:44:
Delavcu je po dopustu odrejena karantena - kaj sedaj?

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT