Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 15.7.2009 11:18:05

Strategija razvoja elektronskega poslovanja ter izmenjave podatkov iz uradnih evidenc

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Strategija razvoja elektronskega poslovanja ter izmenjave podatkov iz uradnih evidenc

Vlada je na seji 2. julija 2009 obravnavala in sprejela »Strategijo razvoja elektronskega poslovanja ter izmenjave podatkov iz uradnih evidenc – SREP«.

Strategija (SREP) bo omogočila uravnotežen razvoj elektronskega poslovanja v javni upravi in prenos rešitev ter dobrih praks, ki so nastale na področju e-uprave, na druga področja elektronskega poslovanja v javni upravi. Prenos rešitev in dobrih praks bo imel želeni učinek le, če bo izveden na urejen način. Namen Strategije razvoja elektronskega poslovanja ter izmenjave podatkov iz uradnih evidenc (SREP) je določitev okvira in ciljev za nadaljnje uresničevanje novih in že zastavljenih dejavnosti razvoja elektronskega poslovanja v javni upravi. SREP prinaša napredne pristope in bistvene premike pri razumevanju pomena elektronskega poslovanja z namenom, da se premostijo današnje omejitve, ki upočasnjujejo razvoj elektronskega poslovanja.

Vizija strategije je udejanjiti in pospešiti razvoj elektronskega poslovanja in elektronskih storitev na štirih strateških področjih z izrabo horizontalnih funkcij in posledično večjo podporo nosilcem vertikalnih vsebin. Prvo strateško področje strategije poudarja uporabo informacijske in komunikacijske tehnologije (IKT) in elektronskega poslovanja za zagotavljanje odličnosti delovanja javne uprave, tj. doseganja uspešnega in učinkovitega delovanja javne uprave. Na tem področju želimo z izrabo orodij IKT omogočati čedalje bolj kakovostno, transparentno, hitro in varčno delovanje javne uprave. Drugo strateško področje se posveča uporabnikom. Dosedanje meritve uporabe elektronskih javnih storitev v Sloveniji in EU so pokazale, da je uporaba elektronskih storitev zelo majhna v primerjavi s ponudbo. Zato je cilj tega strateškega področja povečati uporabo elektronskih javnih storitev na različne načine kot npr. s promocijo in z usposabljanjem uporabnikov, vključevanjem čim širšega kroga uporabnikov, vključno s socialno ranljivimi in zapostavljenimi skupinami, razvojem proaktivne storitve, razvojem uporabnikom prijaznih storitev itd. Tretje strateško področje poudarja razvoj kompleksnih rešitev, kar pomeni integracijo rešitev, ki so jih razvili različni vsebinski nosilci, in razvoj skupnih rešitev, ki združujejo več vsebinskih nosilcev. Za udejanjanje tega strateškega cilja je bistveno zagotavljanje interoperabilnosti med vsemi udeleženimi institucijami javne uprave. Zadnje, četrto strateško področje, spodbuja razvoj elektronskega poslovanja med državami članicami EU. Direktive EU namreč prinašajo čedalje več zahtev glede elektronske podpore izvajanju čezmejnih storitev, kot so npr. Direktiva o storitvah, Direktiva INSPIRE itd. Izpolnitev zahtev teh direktiv je mogoča samo z usmeritvijo v razvoj čezmejnega elektronskega poslovanja.

Strateški cilji SREP sledijo viziji in strateškim izhodiščem ter določajo smeri delovanja pri realizaciji strategije in odgovarjajo na vprašanje, katere so prednostne smeri razvoja elektronskih storitev javne uprave v prihodnje. Združeni so v štiri poglavitne skupine:

  • omogočiti uspešno in učinkovito delovanje javne uprave z elektronskim poslovanjem,
  • povečati uporabo elektronskih storitev javne uprave,
  • razviti skupne in integrirane storitve med vsebinskimi področji in med ravnmi uprave,
  • zagotoviti elektronsko podporo pri vzpostavitvi enotnega trga ter čezmejnih storitev v EU in mednarodno.

SREP kot enakovredne partnerje pri razvoju elektronskega poslovanja vključuje široko paleto institucij, ki obsegajo državno upravo, pravosodne organe RS, uprave samoupravnih lokalnih skupnosti ter določene javne zavode, sklade in agencije na ravni države.

Vir: UVI

Ključne besede:
elektronsko poslovanje
izmenjava podatkov iz uradnih evidenc
SREP

Zadnji članki iz rubrike:

4.12.2019 17:49:31:
Spremembe Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in spremembe Zakona o urejanju trga dela

2.12.2019 11:40:57:
Ne spreglejte! Teden popustov na Racunovodja.com

15.11.2019 14:24:42:
Vlada sprejela novelo Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih

15.11.2019 14:24:05:
Vlada sprejela stališče do mnenja Državnega sveta o Poročilu o delu Inšpektorata Republike Slovenije za delo za leto 2018

12.11.2019 15:19:17:
Varnost potrošnikov v spletni trgovini: Za zahtevo po dodatnem elementu preverjanja avtentičnosti prehodno obdobje do konca prihodnjega leta

Najnovejši članki:

9.12.2019 15:34:15:
Določanje urne postavke za študentsko delo

9.12.2019 14:11:14:
FURS opozarja: Če oglašujete stanovanja/sobe preko Airbnb ali Bookinga, ste zavezanec za DDV

9.12.2019 11:54:15:
Zakon o spremembah in dopolnitvi Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1L)

7.12.2019 12:46:18:
Poročilo o gibanju plač za september 2019

7.12.2019 12:44:00:
Koeficienti rasti cen v Republiki Sloveniji, oktober 2019

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT