Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 17.7.2009 13:10:27

Izvajanje politike zaposlovanja v javnem sektorju

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Izvajanje politike zaposlovanja v javnem sektorju Racunovodja.com

Vlada je na seji 11. junija 2009 obravnavala stanje števila zaposlenih v javnem sektorju in sprejela usmeritve organom državne uprave glede izvajanja politike zaposlovanja v javnem sektorju v letu 2009.

Vlada se je že v začetku mandata soočila s podatki o gibanju števila zaposlenih v javnem sektorju, pri čemer je ugotovila, da gibanje števila v državni upravi in v nekaterih osebah javnega prava nadzoruje v okviru skupnega in zbirnega kadrovskega načrta, medtem ko spremljanje števila zaposlenih v celotnem javnem sektorju ni vključeno v enoten kadrovski načrt, ampak se ureja v okviru posameznih finančnih in kadrovskih načrtov določenih oseb javnega prava. Glede na splošno ekonomsko stanje in s tem povezane ukrepe za blažitev posledic finančne krize se je Vlada RS odločila, da je treba tudi na področju zaposlovanja v javnem sektorju sprejeti določene ukrepe, ki bodo prispevali k racionalni rabi javnih sredstev ter k preglednejšemu stanju na področju gibanja in števila zaposlenih v javnem sektorju. Usmeritve in odločitve vlade, ki vključujejo obveznost pristojnih ministrstev glede spremljanja gibanja števila zaposlenih, se nanašajo na del javnega sektorja, in sicer na javne agencije, javne sklade, javne zavode in javne gospodarske zavode in druge osebe javnega prava, če so posredni uporabniki državnega proračuna. Sicer pa so podatki o številu zaposlenih, pripravljeni v skladu z metodologijo AJPES (število zaposlenih je izračunano na podlagi opravljenih ur), dostopni na spletni strani AJPES, in sicer po mesecih, izračunani na podlagi opravljenih ur.

S ciljem racionalizacije javnega sektorja in javne porabe sredstev ter tudi spremljanje števila zaposlenih pri tistih osebah javnega prava, kjer imajo resorna ministrstva pristojnosti, da vplivajo na njihovo organiziranost in zaposlovanje, je vlada sprejela naslednje usmeritve glede ravnanja s kadri in izvajanja politike zaposlovanja:

  1. Pristojna ministrstva in vladne službe za osebe javnega prava s svojega delovnega področja v skladu s sprejetimi sklepi in ukrepi vlade za racionalizacijo in optimizacijo poslovanja javnega sektorja:
    - preverijo stanje in gibanje števila zaposlenih v osebah javnega prava v okviru svojega delovnega področja ter nadaljujejo z aktivnostmi za sistemske in organizacijske spremembe, pri čemer sledijo cilju zniževanja števila zaposlenih tako, da bo število zaposlenih v letu 2009 za 2 % nižje glede na dovoljeno število zaposlenih konec leta 2008,
    - mesečno spremljajo število zaposlenih po posameznih osebah javnega prava v skladu s predlagano metodologijo ter v primeru nadomestnih zaposlitev priporočajo osebi javnega prava, da realizira zaposlitev, kadar ni možno z reorganizacijo dela zaradi vrste in vsebine nalog zagotoviti opravljanja nalog z že zaposlenimi javnimi uslužbenci.

  2. Pristojna resorna ministrstva naložijo osebam javnega prava s svojega področja, da preverijo sprejete programe dela, finančne in kadrovske načrte za leto 2009 ter predlagajo možne racionalizacije poslovanja, predlagane ukrepe pa dosledno upoštevajo tudi pri pripravi programov dela, finančnih in kadrovskih načrtov za leto 2010 ob upoštevanju vsebine, vrste ter načina izvajanja nalog.

  3. Pristojna ministrstva proučijo ustreznost organiziranosti področja v smislu števila samostojnih pravnih oseb in nivojev njihove organiziranosti, preverijo možnosti za racionalizacijo, vrste organizacijskih oblik in možnosti zmanjšanja števila pravnih oseb ter združevanja poslovnih procesov in predlagajo ustrezne rešitve.

  4. Pristojna ministrstva proučijo ustreznost veljavnih standardov in normativov, ki določajo organizacijo in kadrovsko zasedbo ter tam, kjer se pokaže, da so standardi ali normativi neustrezni, da ne odražajo več dejanskih potreb, pristopijo k njihovi posodobitvi. Po potrebi pristopijo tudi k spremembam in dopolnitvam zakonskih in podzakonskih aktov, ki te standarde določajo.

  5. Pristojna ministrstva na področjih, kjer standardov in normativov ni, takoj pričnejo z aktivnostmi za njihovo pripravo.

Vir: UVI

Ključne besede:
zaposlovanje
politika zaposlovanja
javni sektor

Zadnji članki iz rubrike:

6.8.2020 15:34:15:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

14.8.2020 15:22:09:
Zaposlitveni oglas: Poslovodni računovodja (m/ž), Zemanta, Ljubljana

14.8.2020 14:59:14:
Poročilo o rasti cen življenjskih potrebščin na območju Slovenije za julij 2020

13.8.2020 13:07:11:
Naslednje izplačilo za začasno čakanje na delo konec avgusta

11.8.2020 15:17:19:
Objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku

11.8.2020 13:47:44:
Delavcu je po dopustu odrejena karantena - kaj sedaj?

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT