Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 17.7.2009 13:56:48

Vlada z uredbo določila cene vinjet

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada z uredbo določila cene vinjet Racunovodja.com

Vlada je na dopisni seji 19. junija 2009 izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o cestninskih cestah in cestnini.

Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o cestninskih cestah in cestnini sledi določilom novele Zakona o javnih cestah (Uradni list RS, št. 42/09), ki je med drugim uvedla vinjete za krajše časovno obdobje, in sicer tedenske in mesečne. Z novelo uredbe se določajo nove cene vinjet. Glede na navedeno je za osebna vozila cena tedenske vinjete 15 evrov, mesečne vinjete 30 evrov ter letne vinjete 95 evrov. Cena vinjete za motorna kolesa znaša polovico cene vinjete za osebna vozila, s to razliko, da imajo motorna kolesa namesto mesečne vinjete na voljo polletno vinjeto po ceni 25 €.

Poleg tega se minimalno spreminja oblika vinjet oz. bodo kvadratki, ki služijo označitvi veljavnosti vinjete razporejeni podobno kot pri avstrijskih vinjetah, s čimer bo olajšan nadzor nad vinjetami s strani nadzornih organov.

Proizvajalci vozil in znanstvene institucije, ki opravljajo testiranje vozil in imajo dovoljenje upravne enote za uporabo kovinskih preizkusnih tablic, bodo lahko vozili po cestninskih cestah brez nameščene vinjete, vendar pa bodo morali imeti v vozilu vinjeto in izvirnik potrdila upravljavca z vpisano registrsko številko vozila in serijsko številko vinjete. Če cestninski zavezanec v vozilu ne bo imel vinjete ali izvirnika potrdila ali na potrdilu ne bodo vpisani zahtevani podatki, ga bo lahko nadzorni organ kaznoval z globo v znesku 300 evrov.

V 15. členu uredbe se dodaja nov razlog, zaradi katerega je možno zahtevati od upravljavca cestninskih cest novo (nadomestno) vinjeto. S sprejemom predlaganega besedila se bo lahko od upravljavca cestninskih zahtevala nova (nadomestna) vinjeta tudi v primeru, ko je bilo vozilo, vetrobransko steklo ali del enoslednega vozila zamenjan v garancijskem roku. V tem primeru bo potrebno vlogi za izdajo nove vinjete priložiti kopijo dokumenta prodajalca ali delavnice, ki je opravila zamenjavo vozila, vetrobranskega stekla ali dela enoslednega vozila v garancijskem roku ter odstranjeno vinjeto. V zvezi z uveljavljanjem pravice do povračila sorazmernega dela vrednosti nakupa nadomestne vinjete, se ta pravica zaradi praktičnih, postopkovnih in operativnih razlogov omejuje zgolj na letno in polletno vinjeto za enosledno vozilo, saj takšna rešitev ni izvedljiva za tedensko vinjeto, težko izvedljiva in praktično neuporabna pa je tudi za mesečno vinjeto. Predlagani nov peti odstavek 15. člena natančneje določa rok (15 dni) za vlaganje zahtevkov v zvezi z nadomestnimi vinjetami ali za povračilo vrednosti nakupa letne oziroma polletne vinjete za enosledna vozila. S takšno rešitvijo se izognemo situacijam, ko bi se v praksi moralo reševati zahtevke za nadomestne vinjete, ki dejansko niso več veljavne in/ali v prodaji. Slednje velja za posebno določitev pogojev vračila kupnine za nadomestno vinjeto, in sicer na način, da se vračilo kupnine omejuje na rok veljavnosti letne vinjete za naslednje koledarsko leto, ki začne teči s 1. decembrom tekočega leta. Nakup stare »letne« vinjete v času, ko je na voljo in začne veljati že »nova« letna vinjeta, je brezpredmeten. Iz istega razloga se s prodajo »nove« vinjete ustavi prodaja »stare«, tako, da nadomestne vinjete po tem roku dejansko ni več moč kupiti.

Glede na to, da v praksi prihaja do primerov, ko je vzporedna cesta popolnoma zaprta zaradi obnovitvenih ali vzdrževalnih del ali drugih razlogov (npr. javna prireditev) in posledično prihaja do preusmeritve dela ali celotnega prometa na cestninsko cesto, je potrebno v teh primerih kot izjemo urediti vprašanje vožnje brez veljavne vinjete po cestninski cesti, saj so vozniki zaradi objektivnega razloga »prisiljeni« zapeljati na cestninsko cesto. Vožnja brez veljavne oz. pravilno nameščene vinjete je v tem primeru mogoča samo na odseku cestninske ceste, ki se v konkretnem primeru uporablja kot obvoz.

V spremembe uredbe sta nadalje vključeni dve spremembi prevoznih razdalj v okviru obstoječega avtocestnega omrežja:
- upoštevana je dejanska prevozna razdalja med Ljubljano in Vrhniko, ki je bila do sedaj določena zgolj v tretjinski razdalji med CP Log in CP Vrhnika. To kot ukrep prometne politike, katerega cilj je bil čimbolj razbremeniti vzporedno necestninsko državno cesto, na kateri je predvsem med priključkom Brezovica in križiščem za Podpeč na Brezovici v prometnih konicah redno prihajalo do prometnih zastojev. Z uvedbo vinjet so bili vzpostavljeni ugodni pogoji dnevnim migrantom, da za prevoz na tej relaciji redno uporabljajo avtocesto in zato ni razloga za ohranjanje omenjene izjemne ureditve;
- v prevozne razdalje tranzitnih krakov iz Štajerske proti Primorski (A1) in Gorenjske proti Dolenjski (A2) je v sistem cestninjenja daljinskega tovornega prometa vključen ljubljanski avtocestni obroč. Gre za del slovenskega avtocestnega križa, po katerem poteka daljinski tovorni promet mimo Ljubljane ali pa se preko njega vključuje na glavne mestne vpadnice v primerih, ko mu je Ljubljana končni cilj prevozne poti, in obratno. Za razmejitev ljubljanskega avtocestnega obroča med posamezne avtocestne krake so upoštevane naslednje vpadne smeri proti centru Ljubljane:

  • za primorski krak: priključka za center (Barjanska cesta) na jugu in za Koseze na zahodu;
  • za dolenjski krak: priključka za Litijsko cesto na vzhodu in za center (Barjanska cesta) na jugu;
  • za štajerski krak: priključka za Litijsko cesto na vzhodu in za center Šmartinska cesta z rondojem Tomačevo na severu;
  • za gorenjski krak: razcep Koseze s priključkom Koseze na zahodu in priključkom na Celovško cesto na severu.

Odsek hitre ceste H4 med Nanosom (Razdrto) in Podnanosom in odsek A1 med Dragučovo in Mariborom (Ptujska cesta) bosta odprta v mesecu juliju. V prehodnih in končnih določbah je za upravljavca določen rok 5 delovnih dni od prejema popolne vloge za izdajo nove nadomestne polletne vinjete za dvosledna motorna vozila, ki se bo sicer ukinila s 1. 7. 2009. Poleg navedenega se določa skrajni rok za vlaganje zahtevkov za vračilo dobroimetja na elektronskih medijih (ABC), s katerimi se je lahko do uvedbe vinjet v predplačniškem sistemu plačevala cestnina za osebna vozila. Predlog je povezan z zmanjšanjem stroškov, pogojenih z vzdrževanjem posebnih licenčnih programov in dodatne računalniške opreme. Zaradi zadostne količine polletnih vinjet za dvosledna motorna vozila, se do konca leta 2009 določa možnost uporabe le-teh tudi po 1. 7. 2009, ko se sicer ukinjajo. V tem primeru bodo vse polletne vinjete, na katerih bo začetek veljavnosti označen 1. julij 2009 ali kasnejši datuma, veljale kot mesečne vinjete.

Vir: UVI

Ključne besede:
vinjeta
cene vinjet

Zadnji članki iz rubrike:

6.8.2020 15:34:15:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

14.8.2020 15:22:09:
Zaposlitveni oglas: Poslovodni računovodja (m/ž), Zemanta, Ljubljana

14.8.2020 14:59:14:
Poročilo o rasti cen življenjskih potrebščin na območju Slovenije za julij 2020

13.8.2020 13:07:11:
Naslednje izplačilo za začasno čakanje na delo konec avgusta

11.8.2020 15:17:19:
Objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku

11.8.2020 13:47:44:
Delavcu je po dopustu odrejena karantena - kaj sedaj?

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT