Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 31.7.2009 10:20:25

Politika upravljanja podjetij v državni lasti

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Politika upravljanja podjetij v državni lasti Racunovodja.com

Vlada je na redni seji 23. julija 2009 sprejela Politiko upravljanja podjetij v državni lasti. Cilj oblikovanja Politike upravljanja PDL je zagotoviti učinkovito uresničevanje načel ter določitev odgovornosti in pristojnosti posameznih državnih organov.

Politika upravljanja podjetij v državni lasti se pripravlja v zvezi s procesom vključevanja Republike Slovenije v Organizacijo za ekonomsko sodelovanje - OECD, saj se je treba uskladiti z dvema ključnima instrumentoma s področja upravljanja podjetij, in sicer:

  • z Načeli OECD za upravljanje podjetij (OECD Principles of Corporate Governance; Načela OECD) in
  • s Smernicami OECD za upravljanje podjetij v državni lasti (OECD Guidelines on Corporate Governance of State-Owned Enterprises; Smernice OECD).

Oblikovanje Politike sledi Načelom OECD za upravljanje podjetij in Smernicam OECD za upravljanje podjetij v državni lasti, kakor tudi predpisom Evropske unije ter načelom dobre prakse držav na področju lastniškega upravljanja podjetij.

Namen Politike je izoblikovati in izvajati upravljanje PDL v skladu z načeli gospodarnosti, uspešnosti, učinkovitosti ter preglednosti, pri čemer morajo na enak način delovati tudi PDL.

KAD in SOD morata skupaj z državo izvajati usmeritve pri upravljanju s svojimi naložbami, na odgovoren način in v javnem interesu in ne v interesu zasebnih ciljev političnih strank, koalicij, managementa, organov nadzora ali drugih zasebnih interesnih skupin.

Za učinkovito izvajanje lastniške politike je treba ustrezno organizirati sistem izvajanja lastniških funkcij države. V skladu s priporočili tako OECD kot Evropske unije, mora biti vloga države kot lastnika podjetij, ločena od vloge države kot regulatorja trga ali vloge države kot resornega skrbnika za razvoj posamezne dejavnosti (izvajanje sektorske politike). Resorna ministrstva oblikujejo sektorsko politiko s katero določijo smernice za razvoj posamezne panoge in cilje države glede naložb, oblikujejo sektorsko zakonodajo, oblikujejo merljive cilje za ugotavljanje uspešnosti poslovanja PDL in razvoja posameznih panog. Taka ločitev pa ne preprečuje potrebnega sodelovanja med navedenima funkcijama. Če do ločitve ne pride, pa lahko to povzroči navzkrižje interesov med sektorsko politiko in lastniškimi funkcijami države, zlasti če se odgovornost za sektorsko politiko in lastniške funkcije izvajajo preko ministrstev za iste dejavnosti ali sektorje.

Za izvajanje politike bo oblikovana centralna enota kot agencija za kar bo potrebno do 30.9.2009 pripraviti ustrezno pravno podlago. Ustanovitve centralne enote pomeni centralizacijo funkcij državne lastnine, ločitev izvrševanja lastniške funkcije od drugih funkcij, ki jih izvaja država, krepitev in združevanje posameznih pristojnosti z organiziranjem skupin strokovnjakov za ključne zadeve, kot sta finančno poročanje ali imenovanje članov v organe vodenja in nadzora. Na ta način bo centralizacija pomemben dejavnik pri razvijanju zbirnega poročanja o državni lastnini.

Da bo centralna enota lahko učinkovito delovala in uresničevala svoje poslanstvo, bo v sodelovanju z resornimi ministrstvi oblikovala delovne skupine, ki bodo skrbele za razvoj posameznih podjetij v panogi in spremljale strateške interese države. Zato bodo v delovne skupine vključeni strokovnjaki s pravnimi, finančnimi, ekonomskimi in poslovodnimi znanji in sposobnostmi, ki imajo izkušnje pri izvrševanju skrbniških odgovornosti na posameznih ministrstvih in izven le teh.

Ocena finančnih posledic bo znana po sprejemu zakona, ki bo urejal delovanje agencije. Do predložitve proračunu Republike Slovenije za leti 2010/2011 bo pripravljen finančni načrt agencije, ki bo vključeval potrebna finančna sredstva.

Vir: UVI

Ključne besede:
upravljanje podjetij
OECD

Zadnji članki iz rubrike:

28.5.2020 13:57:38:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

2.6.2020 14:43:28:
Krizni dodatek za zaposlene invalide, ki delajo v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih

2.6.2020 13:31:53:
Interventni ukrepi na področju štipendiranja in invalidskega varstva

1.6.2020 16:15:56:
Ali je z DFS obdavčena provizija, ki jo prejme trgovec za trženje zavarovalnega produkta zavarovalnice “podaljšana garancija”?

1.6.2020 15:31:43:
Čakanje na delo po 1. juniju 2020

1.6.2020 15:03:09:
Preklic dela na domu

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT