Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 28.8.2009 14:24:54

Kodeks etike in honorarjev funkcionarjev za predavanja na posvetih in konferencah

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Kodeks etike in honorarjev funkcionarjev za predavanja na posvetih in konferencah Racunovodja.com

Vlada je na seji 27. avgusta 2009 obravnavala odgovor na vprašanje državnega svetnika Vincenca Otoničarja glede kodeksa etike in honorarjev funkcionarjev za predavanja na posvetih in konferencah.

Državni svetnik Vincenc Otoničar je Vladi RS zastavil vprašanja, ali so ministri in državni sekretarji podpisali kakšen akt, s katerim so se zavezali k poštenemu opravljanju svojega dela ter ali je Vlada RS sprejela odločitev ali pravni akt, s katerim je omejila oziroma prepovedala ministrom, državnim sekretarjem in drugim funkcionarjem, da bi proti plačilu sodelovali na konferencah, posvetih in drugih usposabljanjih z delovnega področja, na katerem opravljajo funkcijo. Državni svetnik vlado tudi sprašuje, koliko seminarjev oziroma predavanj je bilo v letu 2008 organiziranih s strani Vlade RS z namenom harmonizacije uporabe predpisov v celotni javni upravi, posebej glede predpisov, ki se jih morajo držati lokalne skupnosti.

Vlada v odgovoru pojasnjuje, da ministri in državni sekretarji niso podpisali nobenega posebnega akta, kar pa seveda ne pomeni, da kljub temu vestno in pošteno ne opravljajo svojega dela. Naloge in pristojnosti vlade kot celote kot tudi ministrov in državnih sekretarjev posebej določajo Ustava RS ter ustrezni zakoni. Tako so ministri skupno odgovorni za delo vlade kot celote, vsak minister pa še posebej za delo svojega ministrstva. Vlada in ministri so v skladu s 110. členom ustave v okviru svojih pristojnosti samostojni in dogovorni državnemu zboru. V primeru, da obstajajo razlogi, ima Državni zbor v skladu z ustavo možnosti preverjanja dela vlade z glasovanjem o zaupnici, z interpelacijo in tudi s poslanskimi vprašanji. V skladu z določbami zakona, ki ureja državno upravo, pa v primeru prenehanja funkcije ministra preneha tudi funkcija državnemu sekretarju. Vlada ocenjuje, da ob upoštevanju veljavnih mehanizmov nadzora podpisovanje posebnega akta ne bi pomembno prispevalo k poštenemu in kakovostnemu opravljanju funkcij ministrov in državnih sekretarjev.

Glede omejevanja opravljanja drugih dejavnosti pa Vlada pojasnjuje, da za funkcionarje velja ureditev, kot izhaja iz 19. člena Zakona o preprečevanju korupcije, ki določa, da funkcionar, ki poklicno opravlja funkcijo, ne sme samostojno ali v delovnem razmerju opravljati poklicne ali druge dejavnosti, namenjene pridobivanju dohodka. Ne glede na to določbo lahko poklicni funkcionar opravlja pedagoško, znanstveno, raziskovalno, umetniško, kulturno in publicistično delo. Za opravljanje pedagoške dejavnosti pa so vsi funkcionarji, ki so ali želijo še naprej opravljati pedagoško dejavnost na podlagi dopolnilnega delovnega razmerja ali na drugi pogodbeni podlagi pridobili ustrezno soglasje vlade oziroma Komisije Vlade RS za administrativne zadeve in imenovanja.

Vlada ob tem opozarja, da še vedno veljajo sklepi, sprejeti decembra 2004, ki se nanašajo na predavanja in sodelovanje na konferencah in veljajo tako za javne uslužbence kot tudi za funkcionarje, prav tako pa zavezujejo organe. Vsebinsko sklepi urejajo obveznosti pristojnih ministrstev, ki morajo takoj po sprejemu novih predpisov oziroma večjih sprememb teh predpisov organizirati brezplačna usposabljanja za vse izvajalce javnih nalog (zlasti za državno upravo in občinske uprave), če ocenijo, da so takšna usposabljanja potrebna ali če uporabniki izrazijo potrebo po usposabljanju. Usposabljanja morajo biti zagotovljena za vse uporabnike pod enakimi pogoji. Usposabljanja za občinske uprave se organizirajo v sodelovanju z reprezentativnimi združenji lokalnih skupnosti. Organi državne uprave morajo pred prijavo svojih javnih uslužbencev na seminarje, ki jih izvajajo zunanje organizacije, preveriti, ali ustrezni seminar pod ugodnejšimi pogoji (cena in kakovost programa ter izvajalcev, čas izvedbe) ni na razpolago znotraj uprave v okviru ministrstva, pristojnega za upravo.

Upoštevaje določbe zakona, ki ureja uslužbenski sistem ter navedeni sklep vlade pa lahko uslužbenci organov državne uprave sodelujejo kot plačani predavatelji na strokovnih posvetih le izven delovnega časa. Če so na strokovni posvet napoteni s strani delodajalca oziroma če opravljajo to delo v okviru službe, za predavanje ne smejo prejeti posebnega plačila od organizatorja oziroma izvajalca. Glede ministrov in državnih sekretarjev pa omenjeni sklepi določajo, da ne smejo proti plačilu sodelovati na strokovnih posvetih, konferencah in usposabljanjih.

V zvezi s vprašanjem glede organiziranja predavanj z namenom harmonizacije uporabe predpisov, predvsem s področja sistema javnih uslužbencev in javnih financ, tudi za lokalne skupnosti pa vlada pojasnjuje, da je v letu 2008 bilo tovrstnih predavanj oziroma usposabljanj precej, pomemben del teh pa je bil vezan tudi na prehod na nov plačni sistem. Predavanja in usposabljanja je v sodelovanju z reprezentativnimi združenji lokalnih skupnosti ali na njihovo pobudo organiziralo ministrstvo, pristojno za javno upravo, ali pa reprezentativna združenja sama. Vsa ta predavanja oziroma usposabljanja so bila izvedena brezplačno.

Vir: UVI

Ključne besede:
etika
honorar
funkcionar
predavanje
posvet
kodeks etike
konferenca

Zadnji članki iz rubrike:

7.5.2020 14:17:57:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

22.5.2020 9:02:44:
Preverjanje višine prejetih povračil nadomestila plače (ZRSZ)

21.5.2020 10:40:06:
Subvencioniranje delovnega časa nadomešča ukrep subvencioniranja čakanja na delo

20.5.2020 14:14:59:
Letni obračun DDPO in DohDej

19.5.2020 16:54:38:
Javni sektor: Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela od 11. 5. 2020 dalje – epidemija COVID-19

19.5.2020 16:44:08:
Solidarnostna pomoč na podlagi četrte alineje 4. točke 40. člena Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti (KPND)

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT