Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 22.10.2009 12:16:13

Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o reprezentativnosti sindikatov (ZRSin-A) - prva obravnava - EPA 601-V

Rubrika: Predlogi zakonovprint Natisni

Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o reprezentativnosti sindikatov (ZRSin-A) - prva obravnava - EPA 601-V Racunovodja.com

V Poročevalcu DZ številka 122/2009 z dne 30.9.2009 je bil objavljen Predlog zakona o dopolnitvi Zakona o reprezentativnosti sindikatov (ZRSin-A) - prva obravnava - EPA 601-V

Povezava do besedila: EPA 601-V

PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVI ZAKONA O REPREZENTATIVNOSTI SINDIKATOV

I. UVOD

1. Ocena stanja in razlogi za sprejem zakona

Zakon o reprezentativnosti sindikatov (ZRSin) določa način pridobitve lastnosti pravne osebe in reprezentativnosti sindikatov. Zakon je bil sprejet leta 1993 (Uradni list RS, št. 13/1993) in do danes ni doživel sprememb ali dopolnitev.

Dopolnitev zakona, ki jo predlagamo, se nanaša na oddajo letnih poročil sindikatov oziroma na njihovo javno objavo preko AJPES-a.

Sindikati sodijo med pravne osebe zasebnega prava. Pravne osebe zasebnega prava morajo po Zakonu o računovodstvu in po Zakonu o državni statistiki, organizaciji, pooblaščeni za obdelovanje in objavljanje podatkov (Agencija RS za javnopravne evidence in storitve - AJPES) vsako leto predložiti letno poročilo. Letno poročilo je sestavljeno iz bilance stanja, izkaza prihodkov in odhodkov, pojasnil k izkazom in poslovnega poročila, AJPES-u pa mora biti predloženo do zadnjega dne v mesecu februarju tekočega leta za preteklo leto.

V skladu z navedeno zakonodajo poročila, ki jih sindikati letno oddajajo, niso javna. Z navedeno dopolnitvijo novele zakona želimo doseči ravno obratno, torej javno objavo podatkov o premoženju in poslovanju sindikatov. Menimo, da je navedena izjema glede javne objave podatkov o premoženju in poslovanju sindikatov upravičena in ne bi smelo biti nobenih zadržkov, sploh zaradi dejstva, ker se sindikati večinoma financirajo iz članarin, ki jim jih plačajo njihovi člani - delavci. V zadnjem času se v javnosti in medijih, tudi zaradi teh neobjav oz. "zaprtosti" poročil o premoženju in poslovanju sindikatov (nekateri vodilni funkcionarji, zlasti največjih sindikatov, nočejo prostovoljno javnosti razkriti letnih poročil oz. podatkov o poslovanju in premoženju sindikatov), pojavljajo različna namigovanja in špekulacije glede neupravičenega bogatenja funkcionarjev na račun delavcev ter o drugih nepravilnostih.

2. Cilji, načela in poglavitne rešitve zakona

Cilj novele zakona, ki sledi načelu javnosti, je določitev obveznosti javnega razkritja podatkov o poslovanju in premoženju sindikatov oz. letnih poročil. Za uspešno delovanje in doseganje ciljev sindikatov, mora biti njihovo poslovanje in premoženje javno in pregledno.

Poglavitna rešitev zakona je, da AJPES letna poročila sindikatov javno objavi.

3. Ocena finančnih posledic za državni proračun in druga javno finančna sredstva

Predlog zakona nima finančnih posledic za državni proračun.

Na druga javno finančna sredstva predlagan zakon nima učinkov.

4. Prikaz ureditve v drugih pravnih sistemih in prilagojenost ureditve pravu EU

Predlog dopolnitve zakona ni predlagan z namenom usklajevanja s pravnim redom Evropske unije, saj le-ta tega področja ne ureja.

Predlog novele zakona obravnava specifično področje, ki v drugih pravnih sistemih ni obravnavano oz. določeno, zato mednarodna primerjava ni možna.

5. Druge posledice, ki jih bo imelo sprejetje zakona

Zakon ne bo imel drugih posledic.

II. BESEDILO ČLENOV

1. člen

Za 11. členom Zakona o reprezentativnosti sindikatov (Uradni list RS, št. 13/1993) se doda novo tretje poglavje, ki se glasi:

"III. Javnost premoženja in poslovanja sindikatov

12. člen

Letna poročila sindikatov se javno objavijo.

Organizacija, pooblaščena za obdelovanje in objavljanje podatkov (Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve - AJPES) mora letna poročila sindikatov javno objaviti.

Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve javno objavi letna poročila sindikatov že za leto 2008."

2. člen

Ta zakon začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

III. OBRAZLOŽITEV

K 1. členu

Člen določa, da mora AJPES javno objaviti letna poročila sindikatov, ne glede na to, da so sindikati pravne osebe zasebnega prava, katerim Zakon o računovodstvu oziroma Zakon o državni statistiki, ki urejata sestavo in predložitev njihovih letnih poročil, ne določata javne objave njihovih letnih poročil. Letno poročilo je sestavljeno iz bilance stanja, izkaza prihodkov in odhodkov, pojasnil k izkazom in poslovnega poročila, AJPES-u pa mora biti predloženo do zadnjega dne v mesecu februarju tekočega leta za preteklo leto.

AJPES javno objavi letna poročila sindikatov že za leto 2008, torej za poročila, ki so jih morali sindikati oddati do konec meseca februarja 2009.

K 2. členu

Člen določa začetek veljavnosti zakona.

Ključne besede:
ZRSin-A

Zadnji članki iz rubrike:

16.9.2020 16:48:33:
Predlog Pravilnika o davčnem obračunu akontacije dohodnine in dohodnine iz dohodka iz dejavnosti

2.7.2020 19:10:43:
Predlog Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 - 30. 6. 2020

30.5.2020 15:09:22:
Besedilo predloga tretjega interventnega zakona - 29. 5. 2020

19.5.2020 16:07:26:
Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma

30.4.2020 15:38:33:
ZIUZEOP-A Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo

Najnovejši članki:

18.9.2020 18:21:47:
Predlog ukrepov za debirokratizacijo na davčnem, gospodarskem in okoljskem področju

17.9.2020 17:42:10:
Novi ukrepi za upočasnitev in zaustavitev širjenja korona virusa ter omilitev negativnih posledic

17.9.2020 16:39:12:
Predlagane spremembe Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih

17.9.2020 16:06:59:
Pretvornik za pretvorbo eRačunov med standardom eSLOG 1.6 in 2.0

16.9.2020 12:09:31:
Obračun plače v primeru skrajšanega delovnega časa ter dopusta

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT