Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 18.1.2010 14:12:24

Odgovor na poslansko pobudo v zvezi s statusom študenta

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Odgovor na poslansko pobudo v zvezi s statusom študenta Racunovodja.com

Vlada je na 62. redni seji, 7. januarja 2010, odgovorila na poslansko pobudo Bogdana Baroviča v zvezi s statusom študenta. Poslanec Bogdan Barovič je na vlado naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi s statusom študenta v povezavi s pogoji za uveljavljenje olajšav po Zakonu o dohodnini in opozarja na problem neenakosti med študenti, katerih študijski program traja od 3 do 5 let v primerjavi študenti, ki študirajo na Medicinski fakulteti, kjer študijski programi trajajo 6 let, saj med slednjimi nekateri ne morejo v celoti izkoristiti enoletnega absolventskega staža. Poleg tega je navedeno, da obstajajo številni primeri, ko se posamezniki po končanem študiju, kar velja za študente fakultet, ki trajajo 3 ali 4 leta, zaradi ohranitve statusa študenta vpišejo še na drugo fakulteto in tako izkoriščajo vse ugodnosti študenta še nekaj let.

Poslanec vlado poziva, da nemudoma odpravi navedene zakonske anomalije oziroma sprejme ustrezne zakonske spremembe, ki bodo omogočale izjeme za posamezne vrste študija, saj se zaradi striktnih določb glede starostne omejitve, postavlja študente posameznih fakultet v neenak in diskriminatoren položaj.

Zakon o visokem šolstvu (ZViS) niti pri pravicah in dolžnostih niti pri ugodnostih študentov ne ločuje med načinom študija. Enako velja glede prenehanje statusa študenta. To pomeni, da imajo vsi študentje, ne glede na način študija ali starost študenta, enake pravice, dolžnosti in ugodnosti.

Glede t.i. absolventskega staža je treba pojasniti, da ni obvezni del študija. Študijski programi namreč trajajo toliko let oziroma obsegajo toliko letnikov, za kolikor so akreditirani, iz česar izhaja, da je predlagatelj študijskega programa ocenil, da lahko študent v tem času izpolni vse obveznosti za pridobitev diplome oz. uspešen zaključek študija. ZViS v 70. členu pa študentu, ki obveznosti v tem času ni opravil, daje podaljšan status študenta, in sicer 12 mesecev po zaključku zadnjega semestra na dodiplomski ravni. Za podiplomske študente namreč velja, da jim status študenta preneha, če študija ne dokončajo v ustreznem, s statutom predpisanem roku. Poleg tega pa se tako dodiplomskim kot tudi podiplomskim študentom v določenih primerih iz upravičenih razlogov status študenta lahko tudi podaljša, vendar največ za eno leto. Naj poudarimo, da ZViS ne uporablja izraza »absolvenstski staž«, ampak v omenjenem 70. členu govori samo o podaljšanjem statusu študenta. Ta izraz se je namreč uveljavil prek statutov visokošolskih zavodov in je postal sinonim za podaljšan status oz. status od zaključka predavanj do diplome.

Absolventski staž je tako možnost, ki jo ZViS dopušča, nikakor pa ni njegov namen podaljševanje študija. Ministrstvo, pristojno za visoko šolstvo, in vlada se namreč zavedata njegovega vpliva na dolžino trajanja študija do pridobitve diplome, ki je večinoma daljše od uradnega trajanja študijskega programa, in tudi zato ne spodbujata njegovega koriščenja. Vendar pa se hkrati tudi zavedata njegove pomembnosti za študente, ki študirajo v težjih socialnih in ekonomskih okoliščinah, zato zaenkrat še ni predlagala, da se ta določba spremeni. Visokošolska zakonodaja se sicer temeljito analizira in njeno izvajanje redno spremlja, zato bo vlada predvidoma že v naslednjem letu Državnemu zboru RS predlagala sistemske spremembe visokošolskega študija, ki bodo vključevale tudi pridobitev oz. ohranjanje statusa študenta. Opozoriti je treba, da bodo pri tem morala sodelovati vsa ministrstva, saj lahko študenti njihove pravice, ki izhajajo iz statusa študenta, uveljavljajo na več področjih. Poleg tega je treba poudariti tudi, da se bo morala vlada pri pripravi zakonodaje uskladiti z visokošolskimi partnerji.

Navedena poslanska pobuda glede statusa študenta je povezana s pogoji za uveljavljanje posebne osebne olajšave za študentsko delo in posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, ki so določene z Zakonom o dohodnini.

V zvezi z navedenim vlada ugotavlja, da je bilo za potrebe izvajanja olajšave za študentsko delo in olajšave za vzdrževane družinske člane, določene z ZDoh-2, ki se nanašata na status študenta, potrebno določiti čas, v katerem študentu preneha pravica do uveljavljanja olajšave za študentsko delo in osebam, ki ga vzdržujejo, pravica do olajšave za vzdrževanega družinskega člana in torej s tem določiti čas, ko taka oseba preide v status zaposlenega (brez statusa študenta) oziroma samostojnega davčnega zavezanca. Zato navedeni določbi ZDoh-2 poleg starostne omejitve 26 let, v primerih preseganja navedene starosti in vpisa na študij do te starosti, kot pogoj določata tudi določeno število let študija od dneva vpisa na dodiplomski oziroma podiplomski študij. Ker področna zakonodaja, ki ureja študentsko delo (Zakon o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti) in visoko šolstvo (Zakon o visokem šolstvu) ne določa zgornje starostne meje, po kateri oseba preneha biti študent, jo je bilo potrebno določiti posebej za namene izvajanja ZDoh-2. Ker v splošnem pogoji za uveljavljanje olajšav po ZDoh-2 niso določeni glede na individualne razmere posameznika, temveč so določeni enotno za posamezno kategorijo zavezancev, je na ta način zastavljena tudi omejitev pogojev v zvezi z dolžino študija oziroma priznavanjem statusa študenta.

Po proučitvi navedene poslanske pobude vlada meni, da so pogoji v zvezi z dolžino študija oziroma priznavanjem statusa študenta pri uveljavljanju olajšave za študentsko delo in olajšave za vzdrževane družinske člane, ustrezni.

Vir: UVI

Ključne besede:
študent
status študenta

Zadnji članki iz rubrike:

11.6.2020 9:30:25:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

13.7.2020 15:01:50:
Razlog za pozitivna stanja na eKartici

13.7.2020 14:38:33:
Primeri pravilne izpolnitve obrazca ugovora zoper informativni izračun dohodnine in napovedi za odmero dohodnine za regres za letni dopust (oznaka dohodka 1103)

13.7.2020 14:20:27:
Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV)

10.7.2020 15:13:06:
PKP4: Podaljšanje ukrepa čakanja na delo in karantena

10.7.2020 14:13:23:
Konec julija zadnje izplačilo povračila nadomestila plače za začasno čakanje in višjo silo po ZIUZEOP in ZIUZEOP-A

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT