Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 17.6.2011 11:09:22

Vlada sprejela predlog stališča Republike Slovenije k Predlogu direktive Sveta o skupni konsolidirani osnovi za davek od dohodkov pravnih oseb

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada sprejela predlog stališča Republike Slovenije k Predlogu direktive Sveta o skupni konsolidirani osnovi za davek od dohodkov pravnih oseb Racunovodja.com

Vlada RS je na 138. redni seji, ki je potekala 9. junija 2011, sprejela predlog stališča Republike Slovenije k zadevi Predlog direktive Sveta o skupni konsolidirani osnovi za davek od dohodkov pravnih oseb.

Republika Slovenija je zadržana do Predloga direktive o skupni konsolidirani osnovi za davek od dohodkov pravnih oseb (CCCTB). Republika Slovenija meni, da je predlog - zlasti za majhne ekonomije, zelo zahteven za implementacijo ter izvajanje. Na sistemski ravni ima predlog pozitivne in negativne učinke, upoštevaje zlasti, kakšne bodo eventualne končne rešitve. Republika Slovenija meni, da Predlog direktive o skupni konsolidirani osnovi za davek od dohodkov pravnih oseb (CCCTB) nima dovolj jasno dokazanih argumentov za brezpogojno podporo predlogu. Kljub temu je Republika Slovenija pripravljena razpravljati o učinkih Predloga direktive o skupni konsolidirani osnovi za davek od dohodkov pravnih oseb (CCCTB) in o učinkih skupne davčne osnove (CCTB) ter še posebej o načinu določanja skupne davčne osnove (CCTB).

Evropska komisija (EK) je 16. 3. 2011 izdala Predlog direktive Sveta o skupni konsolidirani davčni osnovi za podjetja (angl.: Common Consolidated Corporate Tax Base - CCCTB). Evropska komisija je začela aktivnosti v zvezi s pripravo Predloga direktive Sveta že leta 2001, ko je objavila študijo o obdavčenju družb in vodila javno razpravo in več posvetovanj. Delovna skupina za skupno konsolidirano osnovo za davek od dohodkov pravnih oseb (DS za CCCTB) je bila ustanovljena novembra 2004. DS za CCCTB so sestavljali strokovnjaki z davčnih uprav iz vseh držav članic. Vloga nacionalnih strokovnjakov je bila omejena na zagotavljanje tehnične pomoči in svetovanje službam Evropske komisije. DS za CCCTB se je sestajala tudi v širši sestavi, da je omogočila predstavitev stališč vseh ključnih strokovnjakov in zainteresiranih strani iz podjetij, različnih strok in akademskih krogov. Upoštevali so se tudi rezultati akademskih raziskav. Komisija je poleg tega vodila posvetovanja tudi na bilateralni ravni z več podjetji in poklicnimi združenji ter organizirala konference.

Gre za predlog uvedbe skupnih pravil za določanje davčne osnove za družbe, ki so rezidenti EU in za »podružnice« družb iz tretjih držav, ki se nahajajo v EU. Skupna pravila bi uporabile vse države članice EU. Predlog predvideva pravila za določitev davčne osnove vsakega posameznega zavezanca, pravila za konsolidacijo (združevanje) davčne osnove, če gre za skupino več zavezancev, ter način za delitev konsolidirane osnove med družbami oziroma državami članicami EU (DČ). Način te delitve je predviden v formuli, po kateri se izračuna delež družbe s kombinacijo spodaj navedenih deležev - vsak prispeva 1/3 k izračunu:

  • delež prihodkov davčnega zavezanca v prihodkih cele skupine zavezancev
  • delež stroškov plač (1/2) in števila zaposlenih (1/2) v deležu stroškov plač in števila zaposlenih cele skupine zavezancev
  • delež vrednosti sredstev davčnega zavezanca v vrednosti sredstev cele skupine zavezancev.

CCCTB nima namena harmonizirati davčne stopnje in ne pomeni harmonizacije računovodskih pravil, v predlogu so namreč določena avtonomna pravila za določanje davčne osnove.

Sistem CCCTB je opcijski – kar pomeni, da je izbiren in ni obvezen. Opcijski sistem pomeni, da bi podjetja lahko izbirala med dvema načinoma ugotavljanja davčne osnove in da bi moral davčni organ izvajati in nadzirati dva sistema (CCCTB sistem in nacionalno davčno ureditev za obdavčenje dohodkov pravnih oseb).

Skupina zavezancev, ki bi ugotavljali davčno osnovo po CCCTB, bi bili v razmerju le do enega davčnega organa (one-stop-shop).

Vir: UKOM

Zadnji članki iz rubrike:

7.5.2020 14:17:57:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

22.5.2020 9:02:44:
Preverjanje višine prejetih povračil nadomestila plače (ZRSZ)

21.5.2020 10:40:06:
Subvencioniranje delovnega časa nadomešča ukrep subvencioniranja čakanja na delo

20.5.2020 14:14:59:
Letni obračun DDPO in DohDej

19.5.2020 16:54:38:
Javni sektor: Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela od 11. 5. 2020 dalje – epidemija COVID-19

19.5.2020 16:44:08:
Solidarnostna pomoč na podlagi četrte alineje 4. točke 40. člena Kolektivne pogodbe za negospodarske dejavnosti (KPND)

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT