Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 19.10.2012 17:41:54

Vlada določila besedilo predloga Zakona o delovnih razmerjih

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada določila besedilo predloga Zakona o delovnih razmerjih Racunovodja.com

Vlada RS je na 34. redni seji, ki je potekala 17. oktobra 2012, določila besedilo predloga Zakona o delovnih razmerjih in ga poslala v obravnavo in sprejetje Državnemu zboru Republike Slovenije po rednem postopku.

Na nujnost sprememb na tem področju nas opozarjajo domače (UMAR) in tuje institucije, kot so Evropska Komisija in OECD. Trg dela v Republiki Sloveniji po oceni omenjenih institucij zaznamuje predvsem togost pri zaposlitvah za nedoločen čas ter visoki stroški dela. Najpomembnejša značilnost trga dela v Sloveniji je izrazita dvojnost oziroma segmentacija na trgu dela, s katero označujemo razliko v položaju zaposlenih s pogodbami za določen čas in pogodbami za nedoločen čas.

Manj fleksibilno je v Sloveniji urejeno varovanje redno zaposlenega zoper individualno odpoved, v zvezi s čimer se kot problematični pokažejo predvsem postopki odpovedi ter možnost vrnitve na delovno mesto po neupravičenem odpustu. Zaradi tega se povečuje pogostost uporabe začasnih zaposlitev, ki so še posebej pogoste med mladimi. Tako je zaskrbljujoč predvsem položaj mladih na trgu dela v Sloveniji. Medtem ko delež brezposelnih mladih ostaja pod povprečjem EU, pa je delež začasnih zaposlitev v starostni skupini 15−24 let v Sloveniji že vrsto let najvišji v EU. Poleg študentskega dela, ki je davčno in proceduralno privlačno za delodajalce, je vzrok za močno segmentacijo trga dela tudi velika razlika v varovanju zaposlitve med pogodbami za določen čas in pogodbami za nedoločen čas.

Gospodarska kriza je opozorila tudi na pomanjkljivosti delovne zakonodaje na področju varstva pravic delavcev, učinkovitega sistema uveljavljanja pravic delavcev ter inšpekcijskega nadzora in preprečevanja zlorab.

Iz navedene ocene stanja na trgu dela v Sloveniji ter namena doseči čim večjo stopnjo zaposlenosti do leta 2020 izhajajo naslednje rešitve v predlogu zakona:

1. Uskladitev Zakona o delovnih razmerjih z odločbo Ustavnega sodišča RS, št. U-I-284/06 z dne 1. 10. 2009. S tem se zagotavlja možnost delavcev, da prek sodelovanja sveta delavcev ali delavskega zaupnika sodelujejo pri določanju njihovih pravic s splošnim aktom delodajalca oziroma da so prek sodelovanja sveta delavcev ali delavskega zaupnika varovane njihove pravice v postopku odpovedi pogodbe o zaposlitvi v primeru, da delavci niso člani sindikata.

2. Zmanjšanje dvojnosti oz. segmentacije na trgu dela (posledica razlik v položaju delavcev, zaposlenih za določen čas in delavcev, zaposlenih za nedoločen čas).

3. Prepoved diskriminacije, spolnega in drugega nadlegovanja in trpinčenja na delovnem mestu. Predlagana je skupna ureditev odškodninske odgovornosti v primerih kršitev prepovedi diskriminacije, tako kršitev enake obravnave, kot tudi kršitev nezagotavljanja ustreznega varstva pred spolnim in drugim nadlegovanjem ali trpinčenjem na delovnem mestu.

4. Javno objavo prostega dela in pravice neizbranih kandidatov. Predlaga se ustrezna dograditev določb zakona z možnostjo uporabe informacijske tehnologije v postopku objave prostega delovnega mesta in izbire kandidata.

5. Obveznosti pogodbenih strank – notranja fleksibilnost. V skladu s predlagano dopolnitvijo ZDR se zakonsko podrobneje ureja možnost, ko se lahko v času trajanja delovnega razmerja delavcem naloži tudi opravljanje drugega dela, če ta možnost ni drugače dogovorjena v kolektivni pogodbi.

6. Zaposlitev za določen čas, delovnopravni status poslovodnih oseb, prokuristov in vodilnih delavcev. Predlaga se posebna možnost odpovedi pogodbe o zaposlitvi vodilnemu delavcu, podrobneje se ureja možnost sklenitve pogodbe o zaposlitvi za določen čas za opravljanje vodilnega dela z delavcem, ki je že zaposlen pri delodajalcu na drugih delih za nedoločen čas.

7. Agencijsko delo – s predlogom se zagotavlja večja zaščita delavcev, zaposlenih pri agencijah za zagotavljanje začasnega dela.

8. Spremembo delodajalca – problematiko »slamnatih podjetij«. V smislu preprečevanja zlorab v praksi glede ustanavljanja »slamnatih podjetij«, je predlagana ureditev pravic delavcev v primerih prenosa podjetja ali dela podjetja na delodajalca prevzemnika. Predlog uveljavlja solidarno odgovornost delodajalca prenosnika za terjatve, in sicer v primerih, ko prenosnik v zadostni meri lahko vpliva oziroma bi lahko vplival na poslovne odločitve prevzemnika. V primeru, ko delodajalec prenosnik ni pretežni lastnik prevzemnika, ko torej ne more vplivati na poslovne odločitve prevzemnika, pa se uveljavlja subsidiarna odgovornost prenosnika. Poleg tega predlog predvideva, da se pri vseh pravicah, vezanih na delovno dobo, upošteva delovna doba pri obeh delodajalcih.

9. Prenehanje pogodbe o zaposlitvi – v zvezi s postopkom odpovedi pogodbe o zaposlitvi se predlaga poenostavitev postopkov pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi: obveznost predhodnega obveščanja, formalnost zagovora, obveznost ponujanja drugega ustreznega dela. V tem kontekstu je tudi preureditev odpovednih rokov (krajši odpovedni roki, naraščanje zvezno glede na trajanje zaposlitve) in odpravnin upoštevaje zahteve mednarodnih dokumentov.

10. Poskusno delo – s predlagano zakonsko rešitvijo se v času poskusnega dela ureja možnost redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca in sicer z razlogom neuspešno opravljenega poskusnega dela delavca s sedemdnevnim odpovednim rokom.

11. Nočno delo – glede na dejstvo, da je Slovenija v letu 2010 odpovedala Konvencijo MOD št. 89 o prepovedi nočnega dela žensk v industriji in gradbeništvu je predlagano, da se veljavnost sedanje ureditve prepovedi nočnega dela žensk v industriji in gradbeništvu veže na prehodno obdobje do učinkovanja odpovedi konvencije.

12. Letni dopust – določa se, da ima delavec v posameznem koledarskem letu pravico do celotnega letnega dopusta le v primeru, da je v tem celotnem koledarskem letu zaposlen, sicer pa sorazmerni del letnega dopusta glede na trajanje zaposlitve v posameznem koledarskem letu.

13. Disciplinska in odškodninska odgovornost – disciplinski postopki se s predlogom zakona poenostavljajo.

14. Pogodbo o zaposlitvi za pomorščake – predlaga se opustitev urejanja posebnosti v ZDR, vendar pa predvideva nadaljnjo uporabo členov, ki urejajo pogodbo o zaposlitvi za pomorščake do ureditve teh vprašanj v posebnem zakonu, ki bo celovito uredil delovna razmerja za pomorščake.

15. Izvajanje inšpekcijskega nadzora – v cilju zagotavljanja večje učinkovitosti izvajanja inšpekcijskega nadzora se širijo pooblastila inšpektorja za delo v zvezi z izdajo ureditvene odločbe v nekaterih primerih, kjer do sedaj ni bila predvidena.

16. Kazenske sankcije - določajo se sankcije za nekatere kršitve, kjer do sedaj niso bile predvidene, nekaj pa jih je predvidenih tudi glede na predlagane spremembe in dopolnitve.

Vir: UKOM

Zadnji članki iz rubrike:

28.5.2020 13:57:38:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

2.6.2020 14:43:28:
Krizni dodatek za zaposlene invalide, ki delajo v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih

2.6.2020 13:31:53:
Interventni ukrepi na področju štipendiranja in invalidskega varstva

1.6.2020 16:15:56:
Ali je z DFS obdavčena provizija, ki jo prejme trgovec za trženje zavarovalnega produkta zavarovalnice “podaljšana garancija”?

1.6.2020 15:31:43:
Čakanje na delo po 1. juniju 2020

1.6.2020 15:03:09:
Preklic dela na domu

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT