Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 3.12.2012 11:33:19

Vlada sprejela Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o bančništvu

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada sprejela Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o bančništvu Racunovodja.com

Vlada RS je na 39. redni seji, ki je potekala 28. novembra 2012, sprejela Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o bančništvu. Zakon bo vzpostavil poseben pravni režim za reševanje težav bančnega sistema zaradi omejenih možnosti pri zagotavljanju ustreznih virov financiranja, zlasti za potrebe zagotavljanja kapitalske ustreznosti v skladu z zahtevami Banke Slovenije in Evropskega bančnega organa.

Za reševanje finančnih institucij v težavah je ključno pravočasno in učinkovito ukrepanje nadzornih organov z jasno opredeljenimi ukrepi in pooblastili tako s preventivnega kakor tudi sanacijskega vidika na način, da se ohranja stabilnost finančnega sistema, zagotovi varstvo deponentov in omejijo negativni učinki na javna sredstva. Ta načela poudarja tudi Evropska komisija. Pri oblikovanju predlaganih sprememb so upoštevane glavne usmeritve, ki so bile vodilo EK pri oblikovanju predloga direktive ter ugotovitvam in priporočilom misije Mednarodnega denarnega sklada, ki so podana v oceni (Financial Sector Assestment Program, FSAP), ki je bila izvedena med 4. in 16. aprilom 2012.

Rešitve, ki jih predvideva zakon:

1. Predlagana je jasnejša opredelitev okoliščin, ki utemeljujejo pristojnost ukrepanja Banke Slovenije v okviru pristojnosti nadzora, in sicer na podlagi ugotovljenih kršitev v banki ali ugotovljene verjetnosti nastanka kršitev s področja obvladovanja tveganj, pri čemer predlog določa tudi okoliščine, na podlagi katerih se identificira verjetnost nastanka takšnih kršitev. Predlog z dodatnimi ukrepi za uresničevanje pravil o upravljanju s tveganji omogoča nadzorniku, da s preventivnimi ukrepi na podlagi identificiranih trendov v banki ali bančnem sistemu pravočasno odpravi negativne učinke in možne kršitve v posamezni banki. Možnost ukrepanja na podlagi ugotovljene verjetnosti nastanka kršitve je ključna za učinkovito in pravočasno preprečevanje kršitev in njihovih negativnih vplivov na finančni sistem kot celoto.

2. Predlaga se ureditev, po kateri bodo morale banke za pridobitev kvalificirane naložbe pridobiti dovoljenje Banke Slovenije. Kot kvalificirano naložbo se bi štelo naložbo, na podlagi katere banka pridobi kvalificiran delež v finančni instituciji, ki opravlja različne vzajemno priznane storitve, ki so določene v 10. členu Zakona o bančništvu.

3. Predlagan so novi dodatni ukrepi za povečanje osnovnega kapitala banke, ki jih BS odredi z odredbo, če banka ne dosega ali verjetno v primernem roku ne bo dosegla ustrezne ravni kapitala ali v skladu z oceno BS, da banka ne zagotavlja ustreznega notranjega kapitala.

4. Banki Slovenije se bo tudi omogočilo imenovanje izrednega pooblaščenca v banki, ki bo neposredno prispeval k izboljšanemu upravljanju s tveganji banke. Pri tem je pomembno, da izredni pooblaščenec deluje v okviru obstoječe organizacijske strukture banke v skladu z navodili Banke Slovenije, njegovi predlogi pa so izvršljivi, ko jih sprejmejo in potrdijo pristojni organi banke.

5. BS bo lahko v skladu s predlogom izrekla tudi posebne ukrepe nadzora, če bo obstajala verjetnost, da bodo zaradi kršitve glede zagotavljanja kapitalske ustreznosti ali ustreznega likvidnostnega položaja podani razlogi, zaradi katerih lahko BS odvzame dovoljenje za opravljanje bančnih storitev. Gre torej za stopnjevanje ukrepanja BS glede na dodatne ukrepe za povečanje osnovnega kapitala. Posebni ukrepi nadzora so: obveznost uprave, da pri vodenju poslov upošteva navodila Banke Slovenije; BS začasno prepove ali omeji banki odsvojitve in obremenitve njenega premoženja, vključno s prepovedjo ali omejitvijo izvajanja prenosa denarnih sredstev banke na druge lastniško povezane družbe; zahteva dokončanje posameznih poslov s strankami; zahteva izdelavo načrta reorganizacije banke.

6. Predlagana je nova ureditev in nabor izrednih ukrepov nadzora, ki vključujejo imenovanje izredne uprave banke, prisilno prodajo delnic banke za račun obstoječih delničarjev, povečanje osnovnega kapitala banke na podlagi odločbe Banke Slovenije in ukrep prenosa premoženja banke na prevzemno družbo. Predlagani izredni ukrepi v glavnem dopolnjujejo že uveljavljeno ureditev navedenih ukrepov, dodatno pa je kot nov izredni ukrep predlagana ureditev prenosa premoženja in obveznosti banke na prevzemno družbo. Takšne ukrepe se lahko izreče le, če so izčrpana vsa druga sredstva in pred ugotovitvijo. V tem primeru so navedeni posegi utemeljeni z varstvom javnega interesa, ki se izkazuje v zagotavljanju stabilnosti finančnega sistema kot celote. Ti predlogi izhajajo iz dejstva, da so banke podjetja, ki lahko v trenutku izgubijo zaupanje deponentov in investitorjev z usodnimi posledicami za finančno in gospodarsko stabilnost in je zato potrebujejo poseben režim glede njihove kapitalske okrepitve.

7. Predlog vsebuje določbo, da Banka Slovenije lahko članu nadzornega sveta banke, pri katerem ugotovi, da krši dolžnosti člana nadzornega sveta ali da pri njem obstaja ali nastopi ovira za imenovanje člana nadzornega sveta ali ne izpolnjuje pogojev za imenovanje, z odločbo prepove opravljanje funkcije člana nadzornega sveta v banki.

8. Predlog določa časovno omejene izjeme od uporabe Zakona o prevzemih v primerih, ko je izrečen nadzorni ukrep. Navedene izjeme so potrebne zaradi nemotenega uresničevanja nadzornih ukrepov Banke Slovenije in bodo sporočene Agenciji za trg vrednostnih papirjev, ki je pristojna za nadzor na uporabo ZPre-1. Te izjeme bodo v skladu s prehodno odločbo veljale le do ustrezne sistemske ureditve – spremembe ZPre-1.

Vir: UKOM

Zadnji članki iz rubrike:

7.5.2020 14:17:57:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

26.5.2020 17:05:32:
Sklep o najnižji in najvišji pokojninski osnovi, najnižji pokojnini, najnižji osnovi za odmero nadomestil iz invalidskega zavarovanja in najvišjem znesku nadomestila za čas poklicne rehabilitacije od 1. januarja 2020

26.5.2020 10:51:38:
Še slab teden časa za oddajo obračunov DDPO in DohDej za leto 2019

26.5.2020 10:12:23:
Besedilo predloga tretjega interventnega zakona

25.5.2020 20:21:17:
Banke lahko pri izračunavanju kreditne sposobnosti izločijo začasno znižanje dohodkov zaradi epidemije

25.5.2020 13:01:40:
Poročilo o rasti cen življenjskih potrebščin na območju Slovenije za marec 2020

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT