Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 21.11.2014 14:32:22

Vlada RS o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o državni upravi

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada RS o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o državni upravi Racunovodja.com

Vlada RS je na 10. redni seji, ki je potekala 20. novembra 2014, določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o državni upravi in ga posreduje Državnemu zboru Republike Slovenije.

Vlada RS predlaga, da se predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o državni upravi zaradi nujne uskladitve z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o Vladi Republike Slovenije (ZVRS – H), ki je začel veljati 6.9.2014, obravnava po nujnem postopku. Ta je v prehodnih določbah določil tako rok za uskladitev obeh zakonov, kot tudi rok za sprejem in uskladitev aktov o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v novoustanovljenih organih in organih, v katerih je prišlo do prenosa delovnih področij. Po sprejemu in uveljavitvi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o državni upravi je do 1.1.2015 treba sprejeti potrebne podzakonske predpise, na podlagi teh pa sprejeti in uskladiti akte o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v novoustanovljenih organih in organih, v katerih je prišlo do prenosa delovnih področij.

Vlada Republike Slovenije je ocenila, da je zaradi boljše operativnosti in uspešnejšega izvajanja nalog državne uprave nujna čimprejšnja ureditev delovnih področij ministrstev in ureditev vprašanja prenosa pravic proračunske porabe hkrati z obravnavo rebalansa oziroma sprememb proračuna države.

ZVRS-H, ki je pričel veljati 6. 9. 2014, je spremenil strukturo vlade oziroma na novo določil nekatere ministrice oziroma ministre, ki so v vladi, v prehodnih določbah pa je uredil tudi obveznost uskladitve Zakona o državni upravi (ZDU) s tem zakonom. ZDU je treba z določbami ZVRS-H, po prehodnih določbah, uskladiti najkasneje v 90 - ih dneh od dne, ko prisežejo ministri, imenovani po tem zakonu.

Predlagani zakon ureja naslednja ministrstva:

Ministrstvo za finance, glede delovnega področja javnih naročil, ki se v celoti prenese na novoustanovljeno Ministrstvo za javno upravo.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki od Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prevzema delovno področje socialnega podjetništva.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki nadaljuje delo z dosedanjim delovnim področjem Ministrstva za kmetijstvo in okolje, razen delovnega področja varovanja okolja, ohranjanja narave, upravljanja voda, podnebnih sprememb, javnih služb varstva okolja, javnih služb ohranjanja narave, javnih služb urejanja voda, varstva pred ionizirajočimi sevanji, odprave posledic naravnih nesreč in investicij v okoljsko ter vodno infrastrukturo.

Ministrstvo za notranje zadeve, ki nadaljuje delo z dosedanjim delovnim področjem Ministrstva za notranje zadeve, razen delovnega področja, ki v skladu z ZVRS – H prehaja na Ministrstvo za javno upravo.

Ministrstvo za javno upravo, ki je bilo v skladu z določbo 3. člena ZVRS – H ustanovljeno z dnem prisege pristojnega ministra. Ministrstvo opravlja naloge na področjih javne uprave, sistemskega urejanja organiziranosti in delovanja javnega sektorja, sistema javnih uslužbencev, plačnega sistema v javnem sektorju, javnih naročil, volilne in referendumske zakonodaje, sistemskega urejanja splošnega upravnega postopka, sistemskega urejanja upravnih taks, upravnega poslovanja, upravljanja z informacijsko komunikacijskimi sistemi in zagotavljanja elektronskih storitev javne uprave, dostopa do informacij javnega značaja, integritete in preprečevanja korupcije v javnem sektorju, delovanja nevladnih organizacij, lokalne samouprave, kakovosti javne uprave, boljše zakonodaje ter odprave administrativnih ovir in naloge na področju sistemskega urejanja ravnanja s stvarnim premoženjem države in lokalnih skupnosti, centraliziranega ravnanja s stvarnim premoženjem države, načrtovanja in koordiniranja prostorskih potreb organov državne uprave ter drugih nalog na področju ravnanja s stvarnim premoženjem v skladu s predpisi ali aktom vlade.

Ministrstvo za pravosodje, ki nadaljuje z opravljanjem dela na dosedanjem delovnem področju Ministrstva za pravosodje razen delovnega področja, ki v skladu z ZVRS – H in tem zakonom prehaja na Ministrstvo za javno upravo.

Ministrstvo za infrastrukturo, ki nadaljuje delo z dosedanjim delovnim področjem Ministrstva za infrastrukturo in prostor, razen delovnega področja prostora in stanovanjske politike.

Ministrstvo za okolje in prostor, ki je bilo v skladu z določbo 3. člena ZVRS – H ustanovljeno z dnem prisege pristojnega ministra. Ministrstvo opravlja naloge na področju varovanja okolja, ohranjanja narave, upravljanja voda, podnebnih sprememb, ravnanja z odpadki in učinkovite rabe virov, celovite presoje vplivov na okolje, ravnanja z gensko spremenjenimi organizmi, sistemskega urejanja gospodarskih javnih služb, javnih služb varstva okolja, javnih služb ohranjanja narave, javnih služb urejanja voda, jedrske varnosti, varstva pred ionizirajočimi sevanji, opozarjanja in odprave posledic naravnih nesreč in investicij v okoljsko ter vodno infrastrukturo in naloge na področju prostorskega in urbanega razvoja, spremljanja stanja in trendov v prostoru, razvoja, spodbujanja in promocije urejanja prostora, zemljiške politike, državnega, regionalnega in občinskega prostorskega načrtovanja, graditve objektov ter stanovanjske politike.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, v delovno področje katerega se izrecno zapisuje področje mladine. Na tem področju se naloge ministrstva izvajajo že sedaj. Predlog zakona vsebuje tudi dopolnitev v delu, ki ureja imenovanje državnih sekretarjev v ministrstvih. V skladu s predlogom se v ministrstvu, pristojnem za finance, lahko imenujejo največ štirje državni sekretarji. Dopolnitev je predlagana upoštevaje obsežnost in zahtevnost delovnega področja ministrstva, pristojnega za finance.

Skladno s trajnostnimi temeljnimi usmeritvami Vlade RS za iskanje izhoda iz finančne krize in s težnjami po združevanju in racionalizaciji delovanja organov državne uprave, po združevanju skupnih strokovnih in pomožnih funkcij, se je Vlada RS na svoji 42. redni seji, 23. januarja 2014, seznanila z Izhodišči za prenovo državne informatike. Ključni ukrepi so usmerjeni zlasti v znižanje skupnih stroškov za informatiko v državni upravi, ob sočasnem zagotavljanju razvoja in funkcionalne pokritosti informacijskih sistemov državne uprave. Predlog sprememb ZDU zato vsebuje tudi spremembo 74.a člena, ki ureja upravljanje informacijskih sistemov državne uprave.V obdobju do 1. januarja 2017 zakon uvaja prehod na centralizirano ravnanje z nepremičnim premoženjem.

Vir: MJU

Zadnji članki iz rubrike:

28.5.2020 13:57:38:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

2.6.2020 14:43:28:
Krizni dodatek za zaposlene invalide, ki delajo v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih

2.6.2020 13:31:53:
Interventni ukrepi na področju štipendiranja in invalidskega varstva

1.6.2020 16:15:56:
Ali je z DFS obdavčena provizija, ki jo prejme trgovec za trženje zavarovalnega produkta zavarovalnice “podaljšana garancija”?

1.6.2020 15:31:43:
Čakanje na delo po 1. juniju 2020

1.6.2020 15:03:09:
Preklic dela na domu

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT