Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 22.12.2014 11:14:19

Vlada sprejela mnenje k zahtevam Sindikata policistov Slovenije za oceno ustavnosti 224. člena Zakona o delovnih razmerjih

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada sprejela mnenje k zahtevam Sindikata policistov Slovenije za oceno ustavnosti 224. člena Zakona o delovnih razmerjih Racunovodja.com

Vlada RS je na 14. redni seji, ki je potekala 17. decembra 2014, sprejela mnenje k zahtevam Sindikata policistov Slovenije za oceno ustavnosti 224. člena Zakona o delovnih razmerjih in ga poslala Državnemu zboru Republike Slovenije.

Pobudniki (Sindikat policistov Slovenije, Celje, Sindikat vojakov Slovenije, Ilirska Bistrica ter Neodvisni sindikati Slovenije, Ptuj in Univerza v Mariboru, Maribor) predlagajo ustavno presojo prehodne določbe 224. člena Zakona o delovnih razmerjih. Vlada Republike Slovenije meni, da je ureditev v 224. členu ZDR-1 ustrezna in ni v nasprotju z določbo 6. člena ZDR-1, prav tako pa je spoštovana Ustava Republike Slovenije z vidika zagotavljanja enakega nivoja pravic, ki izhajajo iz zakona in ni v nasprotju s 14. in 76. členom Ustave Republike Slovenije, kot to zatrjujejo pobudniki za oceno ustavnosti in zakonitosti.

Vlada v zvezi z navedenim ugotavlja, da varstvo pred diskriminacijo zaradi članstva v sindikatu izhaja iz splošnega načela enakosti iz 14. člena Ustave Republike Slovenije ter antidiskriminacijske zakonodaje (zakon o uresničevanju načela enakega obravnavanja, zakon o enakih možnostih žensk in moških). Z vidika delovnopravne zakonodaje velja posebej izpostaviti 6. člen ZDR-1, ki posebno pozornost namenja prepovedi diskriminacije na področju delovnih razmerij. Prvi odstavek tega člena vsebuje temeljno določbo o prepovedi diskriminacije, tako da je določena dolžnost delodajalca, da delavcem zagotovi enako obravnavo glede na določene osebne okoliščine, med njimi pa je izrecno izpostavljeno (tudi) članstvo v sindikatu. 6. člen prepoveduje tako neposredno kot posredno diskriminacijo, ki ju natančneje pojasnjuje v tretjem odstavku, peti odstavek pa določa pogoje, pod katerimi različno obravnavanje, ki temelji na kateri od osebnih okoliščin iz prvega odstavka člena, ne pomeni diskriminacije.

Navedeni okvir prepovedi diskriminacije omejuje socialne partnerje pri urejanju delovnih pogojev s kolektivnimi pogodbami enako, kot to velja za zakonodajalca. ZDR-1 vpliva na obseg dejanske avtonomije pogodbenih strank glede nabora pravic in delovnih pogojev, ki jih bosta urejali s kolektivno pogodbo ter njihove višine in obsega z minimalnimi delovnimi standardi, ki jih stranki načeloma, ob upoštevanju izjem iz tretjega odstavka 9. člena ZDR-1, ne moreta urediti manj ugodno od zakona (pravilo in favorem iz drugega odstavka 9. člena ZDR-1). Poleg tega ZDR-1 na več mestih izrecno napotuje na mogoče urejanje zadev s kolektivnimi pogodbami, od pogodbenih strank pa je odvisno, ali bosta te možnosti v praksi izrabili.

Novi ZDR-1 ne spreminja temeljnih načel kolektivnega pogajanja, z izjemo določbe 224. člena, ki odpira možnost dogovarjanja pravic s kolektivnimi pogodbami na ravni dejavnosti samo za člane sindikata, kar doslej ni bilo mogoče, če je kolektivno pogodbo sklenil reprezentativni sindikat. Določba 224. člena ZDR-1 uvaja možnost, da se do ureditve v ZKolP v kolektivni pogodbi na ravni dejavnosti lahko dogovorijo pravice in obveznosti, ki niso urejen v zakonu, le za člane pogodbenih strank. S to odločbo se socialnim partnerjem omogoča, da se v kolektivni pogodbi dejavnosti dogovorijo, da bodo določene pravice oziroma obveznosti veljale le za člane sindikata, ki je stranka te kolektivne pogodbe. Vendar pa velja poudariti, da je to mogoče le glede tistih pravic in obveznosti, ki niso že urejene v zakonu. Vprašanje ustreznosti navedene določbe, ki je bila v amandmajski obliki predlagana s strani Poslanske skupine socialnih demokratov, se je izpostavilo že v času usklajevanj zakona med socialnimi partnerji. Dogovorjena je bila rešitev, ki na ravni kolektivnega dogovarjanja omogoča ugodnejšo obravnavo pogodbenih strank le glede tistih pravic, ki niso urejene v zakonu. Zakonsko določene pravice morajo biti v vsakem primeru enako dostopne in zagotovljene za vse zaposlene pri delodajalcu. Veljavna ureditev tako ne dopušča posebnega urejanja (le za člane sindikata) tistih zakonskih pravic, ki se konkretizirajo v kolektivnih pogodbah. V izpostavljenih aneksih kolektivnih pogodb dejavnosti se za člane reprezentativnega sindikata, podpisnika aneksa drugače urejajo pravica do jubilejne nagrade in solidarnostna pomoč, za katere lahko ugotovimo, da niso zakonske pravice. Je pa nedvomno mogoče na podlagi 224. člena le za člane sindikata urediti določene pravice in obveznosti, ki niso določene v zakonu in so povezane predvsem z delovanjem sindikata oziroma članstvom v sindikatu, s ciljem krepitve in spodbujanja kolektivnega dogovarjanja, kot izhaja tudi iz obrazložitve amandmaja k 221. členu (veljavni 224. člen ZDR-1).

Vir: MDDSZ

Zadnji članki iz rubrike:

7.5.2020 14:17:57:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

26.5.2020 17:05:32:
Sklep o najnižji in najvišji pokojninski osnovi, najnižji pokojnini, najnižji osnovi za odmero nadomestil iz invalidskega zavarovanja in najvišjem znesku nadomestila za čas poklicne rehabilitacije od 1. januarja 2020

26.5.2020 10:51:38:
Še slab teden časa za oddajo obračunov DDPO in DohDej za leto 2019

26.5.2020 10:12:23:
Besedilo predloga tretjega interventnega zakona

25.5.2020 20:21:17:
Banke lahko pri izračunavanju kreditne sposobnosti izločijo začasno znižanje dohodkov zaradi epidemije

25.5.2020 13:01:40:
Poročilo o rasti cen življenjskih potrebščin na območju Slovenije za marec 2020

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT