100si

Vpisano: 25.9.2018 15:05:10

Uvodni sestanek o davčnih spremembah s predstavniki gospodarstva in sindikatov

Minister za finance, dr. Andrej Bertoncelj, se je 24. septembra 2018 na uvodnem sestanku glede davčnih sprememb srečal s predstavniki gospodarstva in sindikatov. Minister je napovedal celovito in preudarno iskanje rešitev v sodelovanju z vsemi socialnimi partnerji.

Dr. Andrej Bertoncelj je danes sprejel predstavnike vseh socialnih partnerjev in drugih deležnikov ter z njimi začel pogovore o spremembah na davčnem področju. Po besedah ministra bomo k ukrepom pristopili celovito, preudarno, na osnovi natančnih izračunov in v sodelovanju z vsemi socialnimi partnerji. Minister je znova izpostavil, da hitrih sprememb ne bo in dodal, da bo treba rešitve iskati v okvirih javnofinančne nevtralnosti.

S ciljem, da bo dosežen konsenz, je bil današnji sestanek sklican v široki zasedbi, pogovori s socialnimi partnerji pa se bodo preko konstruktivnega dialoga nadaljevali v iskanju rešitev, sprejemljivih za vse strani.

O posameznih konkretnih rešitvah danes še ni bilo mogoče govoriti, bodo pa pogovori v nadaljevanju najprej tekli o prenovi sistema obdavčitve nepremičnin in o razbremenitvi stroškov dela. »Pomembno je, da smo k stvari takoj pristopili in da so se aktivnosti tudi na tem področju začele«, je še poudaril minister.

Vir: MF
Vzpostavljeno iz www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=10317