100si

Vpisano: 10.3.2020 16:22:45

Ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa

Seznam ukrepov.

Danes od polnoči velja odredba, ki prepoveduje zbiranja na javnih prostorih zaprtega tipa v Sloveniji z več kot 100 osebami. Prepoved ne velja za nakupovalna središča, kinodvorane, manjše lokale, poroke, pogrebe in verske obrede.

Prav tako je začela veljati uredba o začasni prepovedi letenja zrakoplovov z italijanskih letališč, ki so na ogroženih območjih (italijanske pokrajine: Lombardija, Benečija, Emilija - Romanja, Piemont, Marken), ter iz Kitajske, Južne Koreje in Irana.

Minister je še poudaril, da medresorska delovna skupina pripravlja ukrepe na meji s sosednjo Italijo, na podlagi zakona o nalezljivih boleznih pa bodo vzpostavljene ad hoc kontrolne točke.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravlja interventni zakon, s katerim bo del bolniške odsotnosti (40 odstotkov) pokrila država.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je pripravil letak z najpomembnejšimi informacijami o koronavirusu, ki bo do konca tedna s pomočjo Pošte Slovenije razdeljen vsem gospodinjstvom.

Vir

Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo
Vzpostavljeno iz www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=11183