100si

Vpisano: 12.10.2015 15:53:14

Dopolnjen spletni portal UJPeRačun

Dne 1. 10. 2015 je bila nameščena nova dopolnjena verzija spletnega portala UJPeRačun, dopolnitve so naslednje:

  • Uporabnikom, ki so pozabili geslo, je omogočeno, da na vstopni strani portala UJPeRačun prek povezave Pozabljeno geslo zahtevajo novo geslo. Po kliku na gumb »Pošlji geslo« prejmejo uporabniki novo geslo, in sicer na e-naslov, ki so ga navedli na vlogi za dostop do portala UJPeRačun. Ob prvi prijavi z novim geslom je potrebno geslo spremeniti.
  • Na vlogi za vključitev izdajatelja v portal UJPeRačun je dodano ločevanje na domače in tuje izdajatelje. V primeru, da uporabnik oddaja vlogo za tujega izdajatelja (tuje pravne ali fizične osebe) pri podatku »Izdajatelj je domača pravna ali fizična oseba« odstrani prednastavljeno kljukico.
  • V zavihku »Nastavitve« je omogočeno spreminjanje podatkov, ki jih je uporabnik navedel na vlogi za vključitev izdajatelja v portal UJPeRačun, in sicer samo podatkov izdajateljev fizičnih oseb (ki niso vpisane v poslovni register AJPES). Možno je spreminjati podatke o nazivu, naslovu in kraju, medtem ko ni možno spreminjati podatka o davčni številki izdajatelja. V primeru, da je uporabnik na vlogi za vključitev izdajatelja v portal UJPeRačun navedel napačno davčno številko izdajatelja, mora oddati novo vlogo s pravilno davčno številko.
  • V seznamu »Moji e-računi«, ki je dosegljiv v zavihku »Vnos e-računa«, je dodan podatek o nazivu izdajatelja e-računa. 
  • V zavihku »Izdani e-računi« je omogočen prevzem več izdanih e-računov hkrati, in sicer prek povezave Masovni prevzem e-računov. Uporabnik v seznamu izdanih e-računov v prvem stolpcu s kljukico označi e-račune, ki jih želi prevzeti. S klikom na gumb »Pripravi datoteko« se iz označenih e-računov pripravi datoteka v obliki .zip, ki jo nato uporabnik prevzame oziroma shrani na svoj računalnik.
  • V zavihku »Izdani e-računi« je poleg podatka o datumu izdaje e-računa dodan tudi podatek o datumu pošiljanja e-računa prek portala UJPeRačun.

Podrobne informacije o navedenih nadgradnjah ter o uporabi spletnega portala UJPeRačun so objavljene v Navodilu za uporabo spletnega portala UJPeRačun objavljenem na vstopni strani portala med Dokumenti.

Vir: UJP
Vzpostavljeno iz www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=8921