Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 


<<Nazaj na seznam novic

Laščani objavili poziv za odkup delnic Mercatorja

Čas: 6.12.2008 9:49:00
Kategorija: Slovensko gospodarstvo


Ljubljana, 6. decembra (STA) - Pivovarna Laško, Infond Holding, Pivovarna Union in Radenska so danes objavile poziv za javno zbiranje pisnih ponudb za nakup 1.820.141 delnic družbe Poslovni sistem Mercator. Poziv objavljajo z namenom pridobitve nezavezujočih ponudb, sam postopek prodaje pa bo potekal v treh fazah.

V prvi fazi, ki bo potekala med 9. januarjem in 2. februarjem bodo zainteresirani investitorji lahko pridobili informacijski memorandum. 2. februarja se izteče rok za oddajo nezavezujočih ponudb na temelju podatkov iz informacijskega memoranduma in drugih javno dostopnih podatkov o Poslovnemu sistemu Mercator.

V drugi fazi bodo lahko sodelovali le tisti ponudniki, ki bodo posredovali najzanimivejše ponudbe ter bodo s strani prodajalcev ocenjeni kot primerni. Prodajalci jih bodo povabili k sodelovanju pri nadaljnjih postopkih. Izbranim ponudnikom bo omogočen skrbni pregled poslovanja Mercatorja, na podlagi tega pa prodajalci pričakujejo prejem zavezujočih ponudb.

Te morajo vsebovati število delnic, ki so predmet nameravanega nakupa, ceno na delnico, načine in rok plačila ter druge pogoje. Časovno je dolžina te faze odvisna od števila izbranih ponudnikov, ki bodo povabljeni za pristop v podatkovne sobe. Rok za oddajo zavezujočih ponudb bo objavljen ob začetku druge faze.

Odpiranje zavezujočih ponudb predstavlja začetek tretje faze. V njej sledijo pogajanja za oblikovanje kupoprodajnih pogodb in določitev končne cene z enim ali več kupci.

Ponudniki, ki želijo sodelovati v postopku prodaje, izrazijo interes za sodelovanje v postopku in nakup delnic z dvigom informacijskega memoranduma, ki ga lahko prevzamejo na sedežu svetovalnice KPMG poslovno sodelovanje. Informacijski memorandum se lahko prevzame od 9. januarja do 30. januarja.

Prodajalec lahko v katerikoli fazi postopka pozove vse ponudnike ali pa samo tiste, katerih ponudbe oceni kot najbolj ustrezne, da ponudbo še dopolnijo v posameznih elementih. Prodajalci se lahko v katerikoli fazi postopka odločijo, da z vsemi ponudniki ali le s posameznimi od njih opravijo pogajanja z namenom doseganja čim boljših pogojev prodaje ter preciziranja pogojev prodaje.

Prav tako lahko prodajalci brez kakršnekoli odškodninske odgovornosti kadarkoli prekinejo postopek prodaje ali pogajanja, ne da bi za to navedli razlog.

Prodajalec ni dolžan skleniti pogodbe o prodaji delnic z najboljšim ponudnikom oziroma ponudnikom, ki ponudi najboljše pogoje, niti s katerim koli ponudnikom, ki sodeluje v postopku prodaje.

Avtor: STA
Zasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Vse novice na dan 6.12.2008:
08:35: Tovorna vozila v polletju prepeljala 46 ton blaga

08:01: Uredba o poroštvih bankam odpira pot za kreditiranje

09:49: Laščani objavili poziv za odkup delnic Mercatorja

09:45: V okviru severnoprimorske regijske sheme letos 166 štipendij

09:20: Ponudba Ringa za odkup delnic družbe Niko Železniki uspela

09:12: Družba Lesin je novi 100-odstotni lastnik Oken Kli Logatec

09:07: Analitiki GZS: Podjetja težave tudi z naročili in konkurenčnostjo

09:00: Pregled pomembnejših gospodarskih kazalcev

11:20: Smučarska sezona se začenja tudi na Voglu

10:56: Zavarovalnica Triglav objavila dražbo za delež v Avrigu

13:29: Renault v Sloveniji letos še z višjo prodajo

19:00: Inovativni mladi kmet 2008 je Ervin Žökš

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde