Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 


<<Nazaj na seznam novic

Mariborski Voestalpine Stahlhandel odslej v okrilju Cognorja

Čas: 26.12.2008 11:21:00
Kategorija: Slovensko gospodarstvo


Maribor, 26. decembra (STA) - Avstrijski koncern Voestalpine Stahlhandel je že več kot desetletje navzoče tudi v Sloveniji, saj je eno od svojih podružnic odprlo konec leta 1995 v Mariboru. Podjetje po besedah njegovega direktorja Helmuta Kaltenböcka letno sklene posle s slovenskimi porabniki proizvodov črne metalurgije v višini od 900 do 1200 ton različnih jeklenih izdelkov.

V podjetju so za STA povedali, da so njihovi načrti kljub aktualni gospodarski krizi optimistični, saj nove prednosti pred konkurenco pričakujejo tudi od nedavno sklenjene sinergije znotraj skupine Cognor, v naslednjem letu pa pričakujejo vsaj takšne poslovne rezultate kot letos.

Cognor je sicer novi trgovec jekla na trgu srednje in vzhodne Evrope, nastal pa je potem, ko je poljsko podjetje Zlomrex, eno vodilnih podjetij na področju trgovine z jeklom, svoje celotno poslovanje združilo pod omenjenim novim imenom. Skupina Zlomrex sicer združuje poljsko podjetje Centrostal ter Voestalpine Stahlhandel, ki ima ob Avstriji poslovalnice še v sedmih državah srednje in vzhodne Evrope, vključno s podjetjem v Mariboru.

Mariborsko podjetje se bo tako že v kratkem preimenovalo v Cognor Stahlhandel. "Glede na specifične zahteve slovenskega trga in pričakovano povpraševanje verjamemo, da bomo pod novim skupnim nazivom lahko svojim kupcem ponudili še boljše storitve. Naš cilj je biti pred konkurenco. Verjamemo, da bomo pod skupnim nazivom Cognor razširili poslovanje in okrepili svoj položaj na trgu, kar pomeni, da pričakujemo večji promet in bolj stabilne trgovinske marže," je dejal prvi mož mariborskega podjetja.

Podjetje Zlomrex je največji dobavitelj odpadnega jekla, drugi največji prodajalec polizdelkov iz jekla in peti največji prodajalec končnih izdelkov na Poljskem. Prav tako je tudi pomemben proizvajalec polizdelkov in končnih izdelkov iz jekla, s tovarnami za proizvodnjo jeklenih izdelkov, ki se nahajajo na Poljskem in na Hrvaškem, kjer je njihova splitska železarna.

Družba, ki je bila ustanovljena leta 1990 in trenutno zaposluje 650 ljudi v 20 podružnicah na področju srednje in vzhodne Evrope, je v prvih devetih mesecih letošnjega leta ustvarila za 882 milijonov evrov prihodkov.

Avtor: STA
Zasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Vse novice na dan 26.12.2008:
07:40: Toshiba načrtuje novo tovarno za proizvodnjo baterij

07:30: Lani vsak drugi prebivalec Slovenije imel avto

07:28: Rudnik Trbovlje-Hrastnik v letu 2009 zaključuje drugo fazo zapiralnih del

10:40: Pod Predelom nastaja eden največjih mostov v Julijcih

11:21: Mariborski Voestalpine Stahlhandel odslej v okrilju Cognorja

16:25: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde